Egészség

Hallottál már a Babel fájdalom táblázatról? Mindent megmutat

Neked hol fáj? Megmutatja, hogy milyen érzelmi trauma áll a háttérben.

Elme és test

Biztosan nem lepődsz meg azon a tényen, hogy az elménk szoros összeköttetésben áll a testünkkel, így érzelmeink is óriási hatással vannak egészségügyi állapotunkra. Gondoljunk csak bele abba, amikor valami miatt stresszelünk és szorongunk. Ilyenkor nehezen hajtjuk álomra a fejünket, forgolódunk, gyomorgörcsünk van és persze elmegy az étvágyunk is. A Babel fájdalom táblázat - vagy nevezhetjük térképnek is - megmutatja azt, hogy az egyes területeken érzett kellemetlen fájdalom milyen érzelemmel párosítható. Lapozd fel galériánkat a részletekért!

A táblázat szerint az alábbi érzelmek okozzák az egyes területeken érzett kínzó - esetenként krónikus - fájdalmakat: - Fej: mindennapi stressz, idegeskedés, szorongás, pánik. - Nyak, torok: a megbocsátás szükségessége. - Vállak, csuklya: túlságosan nagy érzelmi teher, túlterheltség.
Kattints a további képekért!

Sajnos a betegség bármilyen életkorban jelentkezhet.

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
A 90-es évek a ragyogásról szólt, már ami a divatot illeti. A szépségiparban is abszolút dominált a "glossy" vonal, gondoljunk csak például a szájfényekre, vagy a fényes szemsminkekre.
Home&Design
Visszaszorulóban a csomagolóanyag, hódít az újrahasznosított tasak és a mobilappos világítás.