Egészség

Hallottál már a Babel fájdalom táblázatról? Mindent megmutat

Neked hol fáj? Megmutatja, hogy milyen érzelmi trauma áll a háttérben.

Elme és test

Biztosan nem lepődsz meg azon a tényen, hogy az elménk szoros összeköttetésben áll a testünkkel, így érzelmeink is óriási hatással vannak egészségügyi állapotunkra. Gondoljunk csak bele abba, amikor valami miatt stresszelünk és szorongunk. Ilyenkor nehezen hajtjuk álomra a fejünket, forgolódunk, gyomorgörcsünk van és persze elmegy az étvágyunk is. A Babel fájdalom táblázat - vagy nevezhetjük térképnek is - megmutatja azt, hogy az egyes területeken érzett kellemetlen fájdalom milyen érzelemmel párosítható. Lapozd fel galériánkat a részletekért!

A táblázat szerint az alábbi érzelmek okozzák az egyes területeken érzett kínzó - esetenként krónikus - fájdalmakat: - Fej: mindennapi stressz, idegeskedés, szorongás, pánik. - Nyak, torok: a megbocsátás szükségessége. - Vállak, csuklya: túlságosan nagy érzelmi teher, túlterheltség.
Kattints a további képekért!

Sajnos a betegség bármilyen életkorban jelentkezhet.

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Egészség
Lifestyle
Volt már hasonló ügy Magyarországon, és az elkövetőre gyakorlatilag kihívták a rendőrséget. A nyílt wifi-hálózat azonban veszélyes is lehet.
Lifestyle
A Kultkikötő az elmúlt évtizedek során a Balaton-part nyarainak egyik legfontosabb kulturális rendezvénysorozatává nőtte ki magát. A forró hónapokban számtalan programmal várja a látogatókat, akik...
Utazás
A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása 2024. július 13-án szombaton 15 órától július 14-én vasárnap 22 óráig lett volna érvényben, azonban a kamionstopot a kiemelkedően magas...