Az egészséges lábfejért

Itt az idő, hogy figyeljünk kicsit a tél folyamán elhanyagolt lábainkra!

Itt a nyár, itt a meleg, nem árt, ha újra közelebbi ismeretségbe kerülünk a lábfejünkkel! A hideg hónapok alatt a csizma és vastag zokni alá rejtettük, de itt a mezítláb, a papucs és a szandál ideje, ezért ajánlunk nektek néhány egyszerű kis gyakorlatot, hogy újból formába hozzátok az elhanyagolt lábaitokat!

Gyakorlatok a szép lábakért
Sétáljatok a sarkatokon, és érezhetitek a vádlitokban megfeszülő izmokat. Ezt persze mezítláb, vagy esetleg edzőcipőben érdemes véghezvinni, tűsarkúban nem a legnyerőbb ötlet.

Álljatok lábujjhegyre és rövid ideig maradjatok úgy! Ezután lassan ereszkedjetek le, majd ismételjétek meg a gyakorlatot! Ha nehezetekre esik megtartani az egyensúlyotok, támaszkodjatok neki a falnak, vagy egy szék támlájának.

Próbáljatok meg fölszedni üveggolyókat a földről a lábujjaitokkal! Ha nem találtok üveggolyót, egyéb kisméretű tárgyak is megteszik, de vigyázzatok, nehogy valami élessel próbálkozzatok!

Kis erőfeszítés - nagy eredmény
Ha a munkátok megkívánja, hogy egész nap talpon legyetek, váltsatok cipőt legalább egyszer a nap folyamán!

Ha huzamosabb ideig íróasztal mögött kell görnyednetek, végezzetek el pár rövid gyakorlatot közben! Például nyújtsátok ki a lábatokat és rajzoljatok köröket a levegőbe a lábujjaitokkal. Ez a kis mozgás meglátjátok, csodákat fog művelni.

És persze ne felejtsétek el, ha ideér az igazán meleg idő, ki kell élvezni az élet olyan egyszerű örömeit is, mint a homokban, vagy a fűben való mezítláb mászkálás. Ez jót tesz az izmoknak is, javítja a keringést, és puhábbá teszi a megkeményedett bőrfelületeket is!
 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!