Amit az ekcéma kezeléséről tudni kell

Vöröslő, viszkető foltok, rohamként jelentkező viszketés, csak néhány tünet, amit ez a bőrbetegség magával hordoz. Hiába az egyértelmű jelek, az ekcéma kezelése hosszadalmas, hiszen a kiváltó ok megtalálása akár évekbe is telhet. Mi okozhatja, és mit tehetünk?

Mitől alakul ki?

Rengetegen szenvednek az ekcémától, napjainkra az egyik leggyakoribb bőrbetegséggé nőtte ki magát. Kialakulása számtalan dologtól függhet, az illető kora, személyisége, életvitele, egészségügyi állapota is meghatározó lehet. Az orvosok szerint véglegesen nem gyógyítható, azonban a probléma forrását megtalálva és az allergiát okozó tényezőket elkerülve a betegek tünetmentesen élhetik mindennapjaikat. Egy krémtől nem várhatjuk el, hogy varázsütésre eltűntesse a panaszokat, ezek a termékek ugyanis csak a tünetek időleges kezeléséről gondoskodnak, ám a kiváltó okot, a probléma forrását nem szüntetik meg. Ennek ellenére, elengedhetetlenek a kezelés során, hiszen a bőr rendkívüli igénybevételnek van kitéve, így feltétlenül szükséges a sebek kezelése, a bőr hidratálása.

A bőr kezelése

A piros, gyulladt, először nedvedző hólyagokkal borított, majd pikkelyszerűen hámló bőr különleges bánásmódot igényel. A tüneteket először általában helyi szteroidos készítményekkel kezelik, melyek kúraszerűen alkalmazva, a panaszok kiújulásával hatékonyan veszik fel a harcot. Ezek az erős hatóanyagú készítmények viszonylag rövid idő alatt képesek elbánni a foltokkal és elősegítik a tünetmentes állapot fenntartását. Megfelelően használva hosszútávon is biztonsággal alkalmazhatóak, így a bőr szerkezetét nem veszélyeztetik. Emellett a bőr nedvességtartalmának és lipidpótlásának kérdése is elsőrangú, így megakadályozhatjuk a tünetek visszatérését.

Fotó: blog.itriagehealth.com

Oldalak

  • 1
  • 2