Ártalmatlan tüneteknek tűnhetnek, de nem mindig azok: 5 betegség, amit az ajkaid állapota jelezhet

Ajkaid időben jeleznek neked, ha valami gond van, ezért érdemes figyelni a tüneteket.

Érzékeny ajkak

Az ajkainkban több mint egymillió idegvégződés van, és sokkal érzékenyebbek, mint az ujjaink – ezért igényelnek különös odafigyelést is. Gyakran jelezhetik azt is, hogy egészségügyi problémákkal küzdünk, ezért ajkaink elváltozását nem szabad figyelmen kívül hagynunk: vegyük észre a jeleket, és járjunk a végére annak, milyen problémával állunk szemben. Tehát nemcsak a szem, hanem az ajkak is visszatükrözik egészségi állapotunkat – cikkünkben bemutatunk öt jelet, amelyek arra utalhatnak, hogy nincs minden rendben szervezetedben.

Repedések a száj sarkában Amikor a nyál beszorul a száj sarkába, kiszárad a bőr, amely ettől kirepedezhet. Lehet, hogy gyakran nyalogatod ajkaid, a meleg és nedves sarkok pedig tökéletes feltételeket biztosítanak a fertőzésekhez, ami a repedések leggyakoribb oka. Ha túl gyakran fordul elő, érdemes felkeresni az orvost.
Kattints a további képekért!

Úgy hírlik, még július 20-án szúrtak ki a nankingi repülőtéren egy, a koronavírus delta variánsával fertőzött személyt, azóta pedig új erőre kapott a Covid-19 Kínában.

Leadfotó: 123rf

Oldalak