Egészség

5 tévhit a HIV-fertőzésről, amit ideje eloszlatni

Ma van az AIDS elleni küzdelem világnapja.

Ne higgy el mindent, amit hallasz

December 1-je világszerte az AIDS ellen küzdelem világnapja 1981 óta – ekkortól jegyzik ugyanis önálló betegségként, ami a rák mellett az egyik legveszedelmesebb kór, amely már évtizedek óta szedi áldozatait világszerte. A HIV-vel élőket még mindig erősen stigmatizálja a társadalom nagy része, gyakran a családtagjaik sem tudják, hogyan viszonyuljanak hozzájuk. Az AIDS, vagyis az immundeficiencia szindróma kórokozója az emberi immunhiány-előidéző vírus, azaz a HIV, amelyről a mai napig számos tévhit kering a köztudatban. Cikkünkben ezeket tisztázzuk.

A HIV elkapható, ha osztozunk az evőeszközön vagy az ágyneműn egy fertőzöttel Fontos tisztázni, hogy a vírus nem terjed ugyanazoknak az eszközöknek a használatával. Ugyanez igaz a közös helyiségekre is, legyen az az iroda, a konyha, a fürdőszoba vagy a háló. A HIV csak fertőzött sperma, hüvelyfolyadék, vér vagy anyatej útján terjed.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
A műsor elődöntőjében óriási izgalmaknak lehettünk szemtanúi, hiszen a tét az volt, hogy ki az a négy versenyző, aki a döntősök közé jut az idei utolsó adásba, ahol jövő héten kiderül, ki nyeri majd...
Fashion&Beauty
A brit királyi családban jól ismert, hogy a szépség terén az egyszerűség a divatszabály. Ám Diana hercegnő megmutatta, hogy vannak szabályok, amiket érdemes megszegni.
Lifestyle
A Halak életében lehetőségekkel teli időszak veszi kezdetét. Napi horoszkóp!