"7 év után csoda történt" - Egy kitartó pár megindító története

Judit mosolygós kismamaként ül párjával a váróban, kislányukat megmutatni érkeztek a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézetbe kezelőorvosukhoz, Dr. Vereczkey Attilához, akinek – saját kitartásuk mellett – gyermekük születését is köszönhetik. Azért vállalkoztak az interjúra, mert szeretnék megosztani történetüket azokkal a párokkal, akik még útjuk elején járnak, hiszen hosszú utat jártak be, mire kislányukat végre szülővé válhattak.

Hogyan kerültek kapcsolatba a klinikával?

Úgy kezdődött ez az egész, hogy egy neves hazai specialista ajánlotta számukra Dr. Vereczkey Attilát és csapatát. Ekkor már 7 éve jártunk intézetről-intézetre, számos szakemberrel konzultáltunk, rengeteg vizsgálaton túlestünk, de semmilyen okot nem találtak a háttérben, ami indokolta volna, hogy nem jön a baba. Mindössze egyetlen fiatal orvos említette egy ultrahangvizsgálat során, hogy „egy kis behúzódás” található a méhemben.

Történt bármilyen beavatkozás, hogy orvosolják a problémát?

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

Igen, megoperáltak, de azt mondták, hogy végül nem találtak semmit. Mivel nem sikerült tisztázni a meddőség okát, ezért egy inszemináción is túlestem, ekkor hiperstimuláció is fellépett. Végül ott is hagytuk azt az intézetet, és új megoldás után kutattunk, így kerültünk végül a specialista ajánlására a Versys Clinicsbe. Ami legjobban meglepett minket, az a hatalmas különbség a másik intézethez képest. A széleskörű szakmai felkészültség mellett itt mindenki kedves és segítőkész volt velünk, bíztattak minket, és végre alaposan kivizsgálták a problémánkat.

Mi az, amire fény derült a vizsgálatok során?

Kiderült, hogy olyan összetett nőgyógyászati problémám van, amely miatt több okból is esélytelen voltam arra, hogy egy egészséges kisbabának adjak életet. Nemcsak anatómiai eltérésekre derült fény, hanem arra is, hogy egy genetikai mutációt hordozok, vagyis homozigóta vagyok, amire folsavat és B-vitamint szedtem, emellett a hormoneredményeimen is javítani kellett endokrinológus segítségével. Mindezek mellett Dr. Vereczkey Attila a kivizsgálást követően endoszkópos műtétet javasolt, amely nemcsak endometriózist, hanem méhfejlődési rendellenességet is igazolt, ezeket sikerült egyetlen műtéti beavatkozás alkalmával orvosolni.

Mit tapasztalt a műtétet követően?

Az ébredést követően persze éreztem a fájdalmat, de erre azonnal kaptam fájdalomcsillapítót, és onnantól kezdve már nem is volt semmilyen panaszom. Már másnap teljesen jól éreztem magam, és szerencsére a műtét is nagyon jól sikerült, ahogy az a későbbiekben teljesen be is igazolódott.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!