5 nyomós érv, amiért érdemes csokit ennünk

Ha csoki, akkor legtöbbünknek bizonyára a felesleges kilók és a koleszterin jut eszünkbe. Pedig a csoki evésnek előnyei is vannak. Cikkünkből most megtudhatod, mik is ezek.
Egy kis történelem
Kezdetben a kakaóbabból előállított kakaómasszát csupán cukorral ízesítették, s az így kapott csokoládét nagy tömbökbe formálták. Ezen tömbök azonban fogyasztásra és árusításra egyaránt alkalmatlanok voltak, így némi kísérletezés után a nagy csokoládétömböket kis méretű táblákká formálták. Ehhez a masszához azonban már kakaóvajat és tejet is jócskán adagoltak, így megszületett a tejcsokoládé. Később a csokitáblák különböző ízesítést kaptak, s fokozatosan eljutottak mai, végtelen ízvilágukhoz.
Miért érdemes csokit fogyasztani?
Mielőtt bármiféle előnyt említenénk, fontos leszögezni, hogy a csoki leginkább akkor fejti ki jótékony hatását, ha csak kis adagokat fogyasztunk belőle. Túlzott csokoládéfogyasztás esetén ugyanis könnyen előbukkannak az olyan negatív hatások és következmények, mint a fogak romlása, a pattanásos bőr vagy az elhízás.
Érvek a csoki mellett
Jót tesz a szívnek – Napi néhány kocka csokoládé bizonyítottan csökkenti a vérnyomást, valamint a koleszterinszintet is.
Boldoggá tesz – Mivel a csoki serkenti a szervezetben az endorfintermelést, így fogyasztása boldogságérzetet kelt.
Antioxidáns hatású – A vörösborhoz hasonlóan a kakaó, illetve a belőle készült csokoládé is flavonoidokat tartalmaz, amelyek gátolják a szervezetben a szabadgyökök keletkezését.
Serkenti az agyműködést – A csokoládéban található foszfornak köszönhetően jótékony hatással van az idegrendszerre, serkenti az emlékezőképességet és az agyműködésre.
Megszépíti a bőrt – A csokoládéban található flavonoidok hidratálják és puhítják a bőrt, ezzel együtt pedig késleltetik a ráncok kialakulását és a bőr öregedését.



























