5 érv a diétás üdítők fogyasztása ellen

Amióta divatba jött az egészséges életmód, szinte minden neves italmárka piacra dobott egy-egy diétás terméket és a televízió reklámokkal karöltve próbál meggyőzni minket, vásárlókat, hogy fogyasszuk inkább a cukormentes szomjoltókat, mert azok sokkal, de sokkal egészségesebbek, mint cukrozott társaik. De vigyázat, hiszen nem minden diétás üdítő az, aminek látszik! Hallottunk már olyan fogyókúrás receptről, amiben szerepelt például a diétás kóla? Ugye, hogy nem! Méghozzá azért, mert egyáltalán nem segítenek a kilók leolvasztásában, sőt, hozzájárulnak a súlygyarapodáshoz és még az egészséget is károsítják, Íme, 5 érv, hogy miért érdemes elkerülni a diétás italok fogyasztását!

1. Összezavarják a tested

A mesterséges édesítőszereknek sokkal intenzívebb az ízük, mint a cukornak, így ha túl sokat fogyasztunk belőlük, szervezetünk egy idő után "unalmasnak" fogja találni az olyan, természetesen édes ételeket, mint például a gyümölcsök. Ami azonban még ennél is aggasztóbb, hogy az édesítőszerek ugyanolyan hatással vannak szervezetünkre, mint a cukor. Fogyasztásukkal inzulin szabadul fel, ami zsírraktározásra készteti a testet és elhízáshoz vezet.

2. Tönkreteszik a mosolyod

Kutatások kimutatták, hogy azoknak az embereknek, akik rendszeresen fogyasztanak édesítőszerekkel dúsított üdítő italokat, ugyanolyan mértékű a fogeróziója mint a kokain használóknak, a diétás üdítőkben ugyanis citromsav van, amely elpusztítja a fogzománcot.

Fotó: stunningwhiteteets.com

Oldalak

Sztárok
A felvételt a színész korábbi felesége, Demi Moore tette közzé az Instagramján.
Lifestyle
Nem mindenkinek könnyű elsőre megtalálni a tökéletes karácsonyi meglepetést, ez tény. Na de annyira azért nem is nehéz, hogy ilyen megoldásokhoz folyamodjanak a férfiak...
Home&Design
Imádjuk az ilyen apró, de vélhetően jelentőségteljes részleteket, amik akár évek múltán is újra izgalomba hoznak minket egy-egy film iránt! Fogadjunk, hogy ezt az apróságot te sem szúrtad ki a...