4 ok, amiért imádjuk a mogyorót

Azon gondolkodsz, mit is ehetnél délután vagy este nasiként, ami nem egészségtelen? Próbáld ki a mogyorót! Olvasd el cikkünket, hogy megtudd, mennyi előnnyel jár ennek a fogyasztása!

1. Tele van fitokemikáliával

A fitokemikáliák különböző növényekben található jótékony vegyületek, amelyek megvédik a szervezetünket a betegségektől. A mogyoróban szerencsére nagyon sok van belőlük, így rendszeres fogyasztásával segíthetjük a szervi funkciók működését. Javítják az agy egészségét, serkentik a vérkeringést és megakadályozzák az allergia kialakulását. A mogyoróban lévő flavonoidok a szív egészségében játszanak fontos szerepet. Már napi egy maréknyival elfogyasztva javíthatunk egészségügyi állapotunkon.

2. Szívbarát

A többi dióféléhez hasonlóan a mogyoró is számtalan jótékony zsírt tartalmaz, amelyek a szívet és az artériákat egészségesen tartják. Telítetlen zsírsavjainak köszönhetően csökkentik a rossz koleszterin szintjét, a jót pedig növelik.

Fotók: bestherbalhealth.com, makemealsmama.wordpress.com

Oldalak

Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!