4 ok, amiért imádjuk a mogyorót

Azon gondolkodsz, mit is ehetnél délután vagy este nasiként, ami nem egészségtelen? Próbáld ki a mogyorót! Olvasd el cikkünket, hogy megtudd, mennyi előnnyel jár ennek a fogyasztása!

1. Tele van fitokemikáliával

A fitokemikáliák különböző növényekben található jótékony vegyületek, amelyek megvédik a szervezetünket a betegségektől. A mogyoróban szerencsére nagyon sok van belőlük, így rendszeres fogyasztásával segíthetjük a szervi funkciók működését. Javítják az agy egészségét, serkentik a vérkeringést és megakadályozzák az allergia kialakulását. A mogyoróban lévő flavonoidok a szív egészségében játszanak fontos szerepet. Már napi egy maréknyival elfogyasztva javíthatunk egészségügyi állapotunkon.

2. Szívbarát

A többi dióféléhez hasonlóan a mogyoró is számtalan jótékony zsírt tartalmaz, amelyek a szívet és az artériákat egészségesen tartják. Telítetlen zsírsavjainak köszönhetően csökkentik a rossz koleszterin szintjét, a jót pedig növelik.

Fotók: bestherbalhealth.com, makemealsmama.wordpress.com

Oldalak

Fashion&Beauty
A miniszoknyák nemrégiben újra visszajöttek a divatba. De azt tudtad, hogy korábban a feminizmus egyik jelképe volt ez az ikonikus darab?
Lifestyle
A Nyilasnak ez a nap örömöt és bánatot is hozhat. Napi horoszkóp!
Lifestyle
A Szűz a szerelmével egy következő szintre lép vagy szakítanak a hónapban. Íme, az áprilisi előrejelzésünk!