Christmas

Tudod, hogy mikor született valójában Jézus?

A történészek többsége szerint Jézus Krisztus valóban élt, de arról, hogy mikor született, már megoszlanak a vélemények. Egy biztos: nem karácsonykor. De miért ünnepeljük ekkor?

Így lett a karácsony ünnep

A karácsonyt világszerte december 25.-én és 26.-án ünnepeljük, de a történészek szerint Jézus valójában nem ekkor jött világra. Egy római évkönyv szerint 336-ban ünnepelték először a karácsonyt. A keresztények számára a húsvét az elsődleges ünnep, azonban az egyházvezetők hamar felismerték, hogy a pogány ünnepek komoly vetélytársak lehetnek. Az egyház azért választotta a december végét, mert ez közel állt a téli napfordulóhoz és a római ünnephez, a Szaturnusz isten tiszteletére december 17.–25. között rendezett szaturnáliához. Ezzel a döntéssel a keresztény egyház beépítette a pogány vallások ünnepi hagyományába a karácsonyt. Az ünnep létrehozását I. Constantinus császár keresztényekkel megengedő politikája segítette, az egyház vezetői azzal érveltek, hogy mivel a világ tavasszal jött létre, így Jézus ekkor foganhatott, így a téli születés logikus is lehet.

Fotó: 123rf.com

De mikor jött világra valójában Jézus Krisztus? Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak

Christmas
Fashion&Beauty
A 90-es évek a ragyogásról szólt, már ami a divatot illeti. A szépségiparban is abszolút dominált a "glossy" vonal, gondoljunk csak például a szájfényekre, vagy a fényes szemsminkekre.
Home&Design
Visszaszorulóban a csomagolóanyag, hódít az újrahasznosított tasak és a mobilappos világítás.