Rácz Gergő: Szülőnek lenni a legszebb karácsonyi ajándék!

Az újdonsült édesapa elárulta, hogyan ünnepelnek az idén, immár hármasban.

MikulásGyár 2018 - Adni jó!

A MikulásGyár nem kér emelt díjas sms-t, nem teszi ki bankszámlaszámát, nem fogad el készpénz adományt. Névtelen jótevőket keresnek, akik tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot ajánlanak fel adományként a rászoruló családok megsegítésére. Az elmúlt évek gyakorlatát követve, országszerte számos gyűjtőponton adhatják le dobozaikat az adományozók, 2018. november 30. és december 21. között.

Apa lett

Rácz Gergő gyerekkora óta a zenélésnek él, több magyar zenekarban és szólóban is maradandót alkotott. Munkásságát több rangos díjjal, közöttük két egymást követő évben Fonogram-díjjal is elismerték. A 2018-as év a zene mellett azonban egy másik nagyon fontos, életre szóló feladatról is szólt: a zenészből férj és édesapa lett. Az új élményről, a karácsonyról és a MikulásGyárban való fellépéséről kérdeztük az énekest.

Hogyan viszonyulsz a karácsonyi ünnepekhez?

Változó, hogyan érint meg a karácsony. Voltak olyan évek, amikor rengeteg munkám volt és úgy éreztem, hogy szalad az idő, ezért minden az utolsó pillanatra maradt. Nehéz ilyenkor megérkezni az ünnep átszellemült állapotába. A karácsonyt szeretem, bár nyilván gyerekkoromban volt ez nagyobb illúzió, ami már kicsit átalakult. Azt a részét nagyon várom minden évben, hogy együtt legyen a család.

Hogyan emlékszel vissza a gyerekkorod karácsonyaira?

Régen is és most is mindig a szűk családdal, a testvéreimmel és a szüleimmel ünnepeljük közösen a karácsonyt. Két nővérem van, nekik is van már saját családjuk, egyre több a kisgyerek körülöttünk. Mi, felnőttek már nem ajándékozzuk meg egymást. Ez régóta így van, mert amikor felnőttünk, úgy éreztük, hogy ezt a részét inkább elhagyjuk a karácsonyi szokásoknak. Most már az összejövetelen, családi együttléten és a jó hangulaton van a hangsúly. Régi tradíció a családban, hogy karácsonyi dalokat éneklünk a fa körül, ez sosem marad el.

A saját, háromtagúvá bővült családodban, hogyan telik majd az ünnep?

Egyelőre még nagyon pici a kisbabánk, decemberben lesz kéthónapos, a karácsonyból ő egyelőre csak a fényeket fogja érzékelni, de azokat nagyon szereti. Már a csillárok is teljesen elvarázsolják, úgyhogy a karácsonyfáért szerintem odáig lesz. A feleségemnek és nekem azért lesz más a karácsony idén, mert ő itt lesz velünk és ez önmagában is egy nagy ajándék és élmény.

Mikor szülővé válik az ember, mindig sokkal érzékenyebben érintik meg a gyerekekkel kapcsolatos ügyek. Mennyire igaz ez rád?

Ez abszolút igaz. Voltam már több jótékonysági rendezvényen, az elmúlt években többször megkerestek a MikulásGyár szervezői is, de sajnos sosem tudtunk olyan időpontot találni, amikor fel tudtam volna lépni. Idén végre sikerült, ezért nagy örömmel vállaltam el, mert szimpatikus kezdeményezésnek találom. Rászoruló családokon segíteni mindenképpen egy nemes ügy, amihez szívesen csatlakozik az ember. A magam részéről mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy akik ellátogatnak a koncertemre, jól tudják érezni magukat.

Leadfotó és fotó: Polónyi István

Oldalak

Szólj hozzá Te is!