Christmas

Íme a legszebb karácsonyi versek kedvenc magyar költőinktől: te hányat ismersz közülük?

Képeslapra is tökéletesek ezek a megható költemények

Könnyfakasztó sorok

Az ünnepekkor sokunk szeretne megható, szívmelengető sorokat csempészni egy-egy üdvözlő- vagy képeslapra, amit aztán a rokonoknak adhatunk, mások pedig csupán hangolódásképp olvasnák a szebbnél-szebb karácsonyi verseket. Kedvenc magyar költőink tudták, hogyan kell jól forgatni a tollat, így kezükből számos, ünnephez köthető iromány került ki és maradt fenn az utókor számára. Galériánkban mutatjuk az általunk legcsodálatosabbnak vélt verseket, amelyekkel garantáltan nem nyúlhatsz mellé, ha már most azt szeretnéd, hogy megszálljon a szeretet ünnepének szelleme.

Ady Endre: Kis, karácsonyi ének Tegnap harangoztak, Holnap harangoznak, Holnap után az angyalok Gyémánt-havat hoznak. Szeretném az Istent Nagyosan dicsérni, De én még kisfiú vagyok, Csak most kezdek élni. Isten-dicséretre Mégis csak kiállok, De boldogok a pásztorok S a három királyok. Én is mennék, mennék, Énekelni mennék, Nagyok között kis Jézusért Minden szépet tennék. Új csizmám a sárban Százszor bepiszkolnám, Csak az Urnak szerelmemet Szépen igazolnám.
Kattints a további képekért!

A hétvégén személyesen is meg lehet kóstolni az Együtt az Autistákért Alapítvány adventi süteménykülönlegességét, amellyel jótékony célra gyűjt a szervezet. December 4-5.-én olyan hazai hírességek segítik az adománygyűjtést a Bazilikánál található karácsonyi vásárban, mint Molnár Ferenc „Caramel”, Győrfi Pál vagy Weisz Fanni. A mézeskalácsok – amelyeket a Párisi Udvar Hotel Budapest adományozott – az autizmus szimbólumává vált kék színben pompáznak.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Christmas
Sztárok
Vastag Csaba és kedvese, Evelin hivatalosan is összekötötték életüket. Az énekes már a családalapításon gondolkodik.
Sztárok
Fashion&Beauty
Ha még nem találtad meg a tökéletes, kényelmes szandált nyárra, akkor van egy szuper ajánlásunk. Bár sokan "csúnyacipőként" titulálják, mégis egy nagyon sikkes darabról van szó.