Karácsonyi kaktusz egyszeregy - Így gondozd, hogy gyönyörű legyen

A karácsonyi kaktusz akkor a legszebb, ha tényleg az ünnepekre borul virágba. A Brazília hegyvidékeiről származó növény természetes közege az őserdő, ahol a fák ágaira kapaszkodva él. Megfelelő ápolás mellett a levéltagok csúcsán mutatós virágok alakulnak ki.

Kaktusz, tüskék nélkül

A kaktuszok többségével ellentétben ez a növény nem szúrós, vagy tüskés. Levélszerű füzéreket növeszt, melyek végén gyönyörű virágok nyílnak. A bimbók általában rózsaszín, piros, időnként lilás színűek lehetnek. Trópusi származása ellenére a hűvös levegőt kedveli, a 15-18 fokos hőmérsékletben érzi jól magát.

Hová helyezzük?

A szobanövényként előszeretettel tartott kaktusz a világos helyeket kedveli, de erős fénytől érdemes távol tartani. Fontos, hogy a növény helyét ne változtassuk, mert így a levelek más irányból kapják majd a fényt, ez pedig a virágzás elmaradásához vezethet. Ugyanez történhet a túl száraz, vagy túl meleg levegőjű helységekben is.

Fotó: en.wikipedia.org

Oldalak

Sztárok
Peller Mariann háziasszonyként csatlakozott az Anya jól van (?) konferenciánkhoz, melynek során számos kulcsfontosságú kérdésben hallgathattunk végig szakmai előadásokat, beszélgetéseket. Az...
Sztárok
Nincsenek túl fényes kilátásai Harry hercegnek a családjával való kibékülése kapcsán, egy szakért szerint viszont lenne egy megoldás, ami segíthet.
Lifestyle
Ha kíváncsi vagy arra, hogy melyik tejtermék kínál jobb tápértéket, akkor olvass tovább.