Európa legvarázslatosabb adventi vásárai

A karácsony az év legkedveltebb ünnepe, ami annak köszönhető, hogy nem csupán egy napról szól, hanem majdnem egy teljes hónapról, hiszen már december elsejétől erre a fantasztikus ünnepre készülünk sütéssel, díszítéssel, ajándékkészítéssel és az adventi vásárokkal is. Gyertek velünk egy képzeletbeli utazásra és nézzük meg együtt Európa legszebb adventi kirakodóvásárait!

Bécs

Ha adventi utazásra adjuk a fejüket, a szomszédos Bécsről nem tanácsos megfeledkezni, hiszen a város már november közepétől fényárban és puncs-illatban úszik, sőt több mint négy helyen várják remek programokkal a látogatókat: a Rathausplatzon, a Maria-Theresien Platzon, a Freyung téren és a Spittelberg vásáron. Ahogy bécsi szelet-bloggerunk is megírta, kínálatban nincs hiány. Van itt minden, ami szem-szájnak ingere: karácsonyfadíszek, ajándéktárgyak, kézműves kerámiák és gyertyák, sőt a kulináris élményekről sem feledkeztek meg a szervezők: mézeskaláccsal, forralt borral, puncsos tálakkal és gasztronómiai különlegességekkel várják az odaérkezőket.

London

A briteknél minden évben a Regent Street fényárba öltöztetése jelzi a karácsonyi vásár kezdetét, ami a város egyik legnagyobb ünnepségének számít. A közel 2 kilométer hosszú utat november 20-án lezárják, így a látogatók kedvükre gyönyörködhetnek a nem mindennapi látványban. Természetesen Londonban is több adventi vásár várja a látogatókat: a Hyde Parkban felállított Téli Csodavilág, a Southbank Centrenél és a Covent Gardenben.

Fotók: pinterest.com

Oldalak