Karácsony - Bécs 1:0 (körkapcsolás)

  • Bécset bevette Karácsony tábornok
  • MQ, Rathaus, Mahü, Spittelberg, Am Hof, MQ

Rajtra készen

Bécs már november eleje óta rajtra készen várta a 2014-es karácsonyi szezont. Elburjánztak a városban a fabódék, és 5-én szokatlanul meleg, tavaszias időben feldaruzták a Rathaus előtt és Schönbrunnban az idei karácsonyfákat.

Az MQ udvaráról kihordták az Enzi nevű térbútorokat, hogy november 6-án beüzemeljék a mezőgazdasági fóliasátrak és eszkimó igluk vadházasságából született téli pavilonokat. Esténként zenei programokkal és fényjátékos aláfestéssel mindenki magához veheti az egészségügyileg indokolt vagy akár a határértékeket döngető punsch- és glühwein-mennyiséget.

November 14-én, fittyet hányva az adventi naptárra, megnyitották az első karácsonyi vásárokat, ahol mindenki feltöltheti az év során leapadt kézműves hógömb-, betlehem- és karácsonyfadísz-, noch dazu velencei álarc-készleteit.

A Bécs minden pontján megtalálható vásárok kínálatában az igazi művészi értékkel rendelkező ajándékok mellett érdemes keresni a vérbő osztrák füstölt húsárut, sajtféléket, valamint az ötletes és mulatságos portékákat. Kerülendő a kandírozott alma, a téli fagyi és a kürtőskalács. Mi elsőként az ismertebb és már nyitva tartó belvárosi helyeket látogattuk meg.

Oldalak

Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...