Igazi téli varázsvilágot szeretnél látni? Irány Salajland!

Horvátország kellős közepén fekszik egy kis falu: Grabovnica. Ebben önmagában még nincs semmi különleges, mondhatnánk, sok más falu van ezzel így. De nem ám advent idején, amikor ezen a kis településen megelevenednek a karácsonyi mesék, s mintegy 5 millió égő gyúl kicsik és nagyok legnagyobb örömére, hogy egy valódi téli-varázsvilágot keltsenek életre.

Álomból valóság

Zlatko Salaj (vagy ahogy a helyiek hívják: Salaj bácsi) igen szerény körülmények között nőtt fel, úgymond sohasem volt "igazi karácsonya". Aztán ahogy teltek-múltak az évek, a sors mégis úgy hozta, hogy megvalósíthatta gyerekkori álmát, és életre hívta Salajlandet saját, 10 hektáros birtokán, ahol idén immár több mint 5 millió izzó díszíti a család udvarát. Kezdetben még csak a helyiek csodálták a fényárban úszó udvart, az évek során azonban egyre több izzó került fel a folyamatosan bővülő birtokra, mígnem mára már évente csaknem 120.000 látogató érkezik ide a világ szinte minden tájáról.

Jegyárak:

Felnőtt: 40 kuna / fő ≈ 1900 Ft
Csoport: (>30 fő): 35 kuna/fő ≈ 1650 Ft
Gyerek: (7 év alatt): ingyenes

A család minden évben igyekszik még újabb és még látványosabb installációkkal és díszítésekkel elkápráztatni látogatóikat. A birtokon sétálva számos folyón átívelő, kivilágított hidacska és több mint 2000 fényárban úszó fa és bokor övezi utunkat, miközben tarka izzókkal díszített mesefigurák, vonatok és még sok más látnivaló készteti megállásra a vendégeket. A karácsonyi istállóban feldíszített jászlat rendeznek be, ami a karácsonyi díszekkel kivilágított udvarral együtt azt az érzést kelti, mintha egy mély álomból felébredvén hirtelen egy csodás mesevilágban találnánk magunkat.

A vendégek a kivilágított kerten kívül részt vehetnek kísérő programokon is, a kézműves foglalkozások és kirakodóvásár mellett bemutatók és kóstolók is várják őket. Salajland kapui minden nap 15 órától 22 óráig, november 29-től egészen január 12-ig állnak nyitva az érdeklődők előtt.

Ezt az utazást sohasem felejted el!

Ha szeretnéd igazán emlékezetessé tenni az utazást, autó helyett válaszd a kifejezetten erre az alkalomra kivilágított és feldíszített karácsonyi vonatot! A különleges járat minden pénteken és szombaton Zágráb fő vasútállomásáról indul Salajland-be és vissza, - így akár egy több napos zágrábi adventi látogatásba is tökéletesen beiktatható.

Menetrend:

Pénteken: ind. 17:22 | érk. 22:01
Szombaton: ind. 15:00 | érk. 19:39
További információk és jegyárak itt: https://salajland.com/en/christmas-train-2/

Az ünnepi kocsikban utazás közben kellemes karácsonyi zene szól, a gyerekeknek pedig télapó kedveskedik egy kis ajándékkal. A jegyeket a vasútállomáson is megválthatjuk, de hogy biztosan legyen helyünk, előre is foglalhatunk ezen az e-mail címen:[email protected].

_

Mintha csak egy álomvilágban lennénk. Fotó: CNTB/Julien Duval
Kattints a további képekért!

Fotók: davor_kirin, CNTB/Julien Duval

Oldalak

Lifestyle
A holdvíz egy különleges elixír, ami a spirituális lelkek szerint távol tartja a rossz energiákat, megtisztítja a lelket és kitartóbbá varázsol. Kipróbálnád? Mutatjuk a rém egyszerű receptet.
Utazás
Sőt, vasárnap beköszönt az október, de mi ebből semmit sem fogunk érezni.
Home&Design