800 év telt el mióta nem láttuk: megjelenik a betlehemi csillag karácsonykor

Ez a jelenség igazi unikum lesz a 2020-as évben.

Nézz az égre!

A betlehemi csillagot a háromkirályok csillagaként is szokták emlegetni, ugyanis a Názáreti Jézus a júdeai Betlehem városában történt megszületését egy csillag jelezte az égen, egy rendkívüli égi jelenség, amit követtek a napkeletről származó bölcsek, majd így találtak rá az újszülött Jézusra. Egy egyiptomi teológus szerint a Máté evangéliumában említett csillag egy üstökös kellett, hogy legyen, méghozzá a Halley, míg egy német matematikus teljesen más elméletet gyártott és ez az, ami ma relevánsnak tűnik. Lapozd fel galériánkat a részletekért!

A Kepler-féle elmélet szerint a betlehemi csillag nem üstökös volt, hanem a Jupiter és Szaturnusz "együttállása", aminek köszönhetően egy szupernóva jelent meg az égbolton. Hipotézise alapján a Jupiter-Szaturnusz konjunkciók idézték elő az új „csillagnak” a létrejöttét.
Kattints a további képekért!

Számos meglepő kulturális különbség húzódik meg Magyarország és Amerika között, ami az ünnepi időszakban is megfigyelhető. Az amerikaiak odavannak az ünnepért és szinte egy egész hónapot – és a szokásosnál nagyobb villanyszámlát – szentelnek neki. A magyarok ugyanakkor december második felére koncentrálják az ünneplést. Íme 3+1 meglepő kulturális tény, amelyet egy kutatás és egy kulturális szakértő is alátámaszt.

Leadfotó: 123RF.com Forrás: Wikipedia

Oldalak