3 ellenállhatatlan és különleges forralt bor recept - Ha unjuk a hagyományosat

A hideg téli estéken imádok forralt bort kortyolgatni, de nemcsak a hagyományos ízvilágú forró italért rajongok, hanem a kicsit extrább verziókat is szívesen kipróbálom. Most pedig meg is mutatom a kedvenceimet, amik még az eredeti receptnél is finomabbak!

Konyakos forralt bor

Hozzávalók:

  • 5 dl víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 fahéjrúd
  • 1,2 dl konyak
  • 2 üveg vörösbor
  • 1 citrom héja reszelve

Elkészítés:

Először is forraljuk fel a vizet egy nagy lábasban, aztán adjuk hozzá a cukrot, a citromhéjat és a fahéjat. Ezután öntsük hozzá a bort is, majd forraljuk fel, és ha már elég forró, keverjük bele a konyakot is. Hagyjuk még főni 2-3 percig, aztán vegyük le a tűzről, szűrjük le, és öntsük poharakba. Tálaljuk naranccsal vagy fahéjjal díszítve.

Fotó: daysoftheyear.com

Oldalak

Lifestyle
Általában az étlap alján fel szokták tüntetni, hogy ha az adott étterem szervízdíjat alkalmaz. Azonban mi a különbség a szervízdíj és a borravaló között?
Sztárok
A közismert színésznő a #Bochkor vasárnapi esti adásában panaszolta el, hogy több párkapcsolata is régi kollégája miatt bomlott fel.
Utazás
Lassítok egy kicsit, élvezem a lágy szellő simogatását és azt, hogy a tüdőm levegővel telik meg; mélyeket lélegzem, arcomat a napsugarak felé fordítom, közben hallgatom a madarak varázslatos énekét;...