Bed&Love

5 tipp, hogy megtanulj veszekedni a pároddal

Párkapcsolati szakértőnk, Kozma Anita elárulja neked, hogyan tanulhatsz meg úgy veszekedni, vitatkozni, hogy az a kapcsolatodnak is jót tegyen.

Minden kapcsolatban vannak konfliktusok

Minden párkapcsolatban előfordulnak problémák, így előfordulnak veszekedések is. Te is azok közé tartozol, aki – érzésed szerint – gyakran veszekszik a pároddal? Felmerül benned is a kérdés, hogy általában a veszekedésekben kinek van igaza? Lehet egyáltalán igaza? Miért reagálunk olyan rosszul esetleg a párunk kritikájára, és hogyan KELLENE reagálnunk? Miért olyan nehéz megbeszélni a problémákat?

A legfontosabb, hogy a párkapcsolati problémákat kezelni kell. A konfliktuskezelési készséged attól függ, hogy mit láttál otthon, és hogy milyen a személyiséged. A következőkben olyan tippeket kapsz, amelyek segíthetnek a párkapcsolati problémák megoldásában:

1. Okosan kritizálj, és nyugodtan reagálj rá!

Kritizálni lehet a párunkat – persze akkor neked is tűrnöd kell, hogy ő kritizál téged –, ugyanis párod hibájának közlése nélkül, azaz bírálat nélkül nem várható el az, hogy változtatni tudjon a saját viselkedésén. Ha nem tudja, hogy számodra mi a rossz az ő viselkedésében, akkor honnan is tudhatná, hogy változtatnia kellene? Ha tudod, hogy mikor, mit és hogyan kell kritizálni, akkor a kritika a párkapcsolatod építő eszközövé is válhat. Fontos, hogy a személyét soha ne kritizáld, csak a tettét, cselekedetét, viselkedését! Nagyon kedvesen kritizálj, azaz két dicséret közé csomagold azt, hogy jó szájízzel záródjon a beszélgetés!

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotók: redbook.com, bmag.com

Oldalak

Bed&Love
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.
Utazás
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól...
Sztárok
Egyre csak fokozódik a dráma A Nagy Ő villájában, az egyik lányról olyan titok derült ki, ami Árpa Attilának nem fér bele.