Új kapcsolat: mikor van itt a szex ideje?

Ahány kapcsolat, annyi szokás. De van-e optimális ideje annak, amikor a randik, a csókok és a közös élmények után a hálószoba is tudomást szerez boldogságotokról?

Első benyomások

Megismerkedsz egy sráccal, elhív randira, és már azon töröd a fejed, hogy mi is lesz ebből. Azt már valószínűleg az első találkozásból fel tudod mérni, hogy mik a szándékai. Ha pár mondat után rögtön a szexre tereli a témát, akkor jobb is hanyagolni az úriembert, mert valószínűleg az "Akit ma ágybavihetsz, ne halaszd holnapra” elvet követi. 

Ha ez mégsem így lenne, és egy olyan pasit fogsz ki, akivel szinte bármiről el tudsz beszélgetni, és látod rajta, hogy nem „csak” arra hajt, akkor még lesz időd gondolkodni az első együttléten. Ez nem is baj, hiszen minden párkapcsolatban el kell jutni egy olyan szintre, ahol a verbális intimitás kiegészül a testivel, és ez egyáltalán nem mindegy, hogy mikor és hogyan történik.  

Minden véglet nehéz
Ne gondold viszont azt, hogy mindenképpen sokáig kellene várnotok. Az valószínűleg kevés párral történik meg, hogy az első randin olyan vonzalmat éreznek egymás iránt, hogy már legszivesebben az étteremben egymásnak esnének. Ilyen azért előfordul, de ebben az esetben nagy az esély rá, hogy a gyors kielégülés után hirtelen el is múlik a szikra kettőtök között. Ez azért történik, mert a szexhez már egy olyan szintre kell eljutnotok érzelmileg, hogy meglegyen a kötődés. 

 

Az sem kizárt, hogy egy olyan párkapcsolatba csöppensz bele így, amelyben minden gyorsan történik. Hipp-hopp ott állhatsz az oltár előtt azzal, akit talán nem is ismersz még annyira. Ebben az esetben jobban teszitek, ha visszavesztek a sebességből. 

 

Nem célszerű a másik véglet csapdájába sem beleesni, amikor valaki a házasságig akar várni az első együttléttel. Egyrészt nehéz lesz így fenntartani egy stabil kapcsolatot, hiszen a férfiak sokkal nehezebben tartóztatják meg magukat az effajta örömöktől. Másrészt pedig, ahogyan lelkileg is egy húron kell pendülnötök, az ágyban sem árt, ha mindenki megkapja, amit szeretne a másiktól. Ha csupán a komoly döntés után lesztek egymáséi, és kiderül, hogy mégsem illetek össze a takaró alatt, az sokkal nagyobb és fájdalmasabb csalódás lesz, mint, ha ez már korábban, párkapcsolatotok egy kezdeti stádiumában kiderült volna. És bár Edward és Bella is csak a negyedik részben lettek egymáséi az Alkonyat-sagában, remélhetőleg elétek semmilyen akadály nem gördül majd. 

 

Test és lélek

Szabály nincsen arra, hogy mikor ismerjétek meg „úgy” is egymást, fokozatai viszont annál inkább. Tudnod kell, hogy az első szexuális élmény meghatározó lesz a továbbiakra nézvést. Az elején randizzatok valami olyan helyen, ahol sokan vannak. Ha a srác udvarias, akkor hazakísér, de az első egy-két alkalommal még csupán a csókig merészkedik. Ha még ezek után is megőrülsz érte, akkor tehettek egy újabb lépést. Menjetek moziba, vagy olyan helyre, ahol kettesben tudtok lenni, de ne annyira, hogy bármi többre sor kerülhessen egy kis simogatásnál és csókolózásnál. Mindenképp beszélgess vele olyan témákról, mint a párkapcsolatok és a jövő. A válaszai sok mindent elárulnak majd a szándékairól.

 

Ezután már bizonyára érezni fogod, hogy többet is szeretnél tőle, és ez kölcsönös. Ha ezt tudatosítottad magadban, akkor már nem érhet meglepetés. A lényeg, hogy adj egy alapot az egésznek kibontakozni. Hívd el magadhoz vacsorázni, főzz neki, és tegyetek be valami romantikus filmet. Ő ekkor már tudni fogja, hogy zöld jelzést kapott. 

 

Ha képesek vagytok magatokat türtőztetni, akkor jobban teszitek, ha még ekkor sem siettek el semmit. A szexben is haladhattok fokozatosan felfelé, és élvezetesebb lesz mindent szépen lassan kiélvezni, így megismerni egymás testét és szexuális szokásait. A lényeg, hogy már történt köztetek valami, amit két ember között intimitásnak és együttlétnek nevezünk. Az elején talán még semmi sem lesz tökéletes, de az összecsiszolódás jó próbája lesz a kapcsolatotoknak. Egy olyan kapcsolatnak, amelyben először lelkileg, majd testileg is harmóniába kerültetek, és ki tudja, talán örökre úgy is maradtok.

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!