A magyar Randiguru: "A másik elfogadása nem egyenlő az önfeladással"

A párkapcsolati szakérővel, az ország Randigurujával, Tóth Kornéliával beszélgettünk.

Interjú Tóth Kornéliával, az ország Randigurujával

Tóth Kornélia neve már sokaknak ismerősen csenghet, hiszen ő hazánk Randiguruja, aki az évek során már számos szerelmespárt hozott össze. Négyféle szolgáltatást nyújt: a férfiak a Randiguru Tréningen gyúrhatnak rá a társkeresésre, a hölgyek pedig az Álomnő Akadémián szerezhetnek ragyogó kisugárzást és egészséges önbizalmat, valamint igénybe vehető a célirányos társkeresés és a párkapcsolati tanácsadás. Kornélia nem maga választotta a Randiguru „művésznevet", a média nevezte el így. A csillogó szemű és rendkívül energikus szakember nem csinál titkot belőle, annak idején egy szakítással kezdődött minden.

"Nem tudtak udvarolni, nem volt humoruk, nem voltak ötleteik, nem voltak témáik."

Hogyan váltál az ország Randigurujává, mi a személyes történeted?

Volt egy hét évig tartó párkapcsolatom, ami nagyon hirtelen ért véget, ez pedig megviselt. Akkor kerestem a lehetőségeket, hogy mit tehetnék, hogy ne az önsajnálatba meneküljek, ne így éljem a mindennapjaimat. Amikor a gyászidőszak letelte után elkezdtem ismerkedni, azzal kellett szembesülnöm, hogy a férfiak többsége nem tudja kifejezni az érzéseit. Adott esetben még annyit sem, hogy tetszik neki a vele szemben ülő hölgy. Nem tudtak udvarolni, nem volt humoruk, nem voltak ötleteik, nem voltak témáik. Vigyen virágot? Ne vigyen? Állandó zavarban voltak. Korábban, amikor a barátnőim erről meséltek, azt hittem túloznak, de rá kellett jönnöm, hogy nem. Az élet pedig azt hozta, hogy elkezdtem olyan emberekkel összefutni, akik ebben a témában dolgoztak, akik ebben otthonosan mozogtak. Velük együtt alapítottam meg a Randiguru Tréninget, amin már nagyon sokan megfordultak. Nem most kezdtem, 11 éve vagyok a szakmában.

Mi az oka annak, hogy ennyire tanácstalanok az ismerkedéssel kapcsolatban a férfiak?

Az egyik tipikus ok az, hogy napjainkban a nők könnyebben kezdeményeznek, ezáltal nem kell a férfiaknak teperniük. Aztán ha jön egy nő, aki nem adja magát könnyen, és a férfi szeretne vele kapcsolatot, akkor nem tud mit kezdeni az adott szituációval. Ez az egyik oka, ezen kívül rengeteg más van még, személyfüggő. Eleve nagyon sokat számít az otthonról hozott minta, illetve a korábbi párkapcsolatok nyomata - ha voltak.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!