Szex az exszel - 3 ok, amiért ne tedd

Számtalan oka lehet annak, hogy miért kötünk ki a szakítás után az expasi ágyában, de egyik sem túl meggyőző. Jó az nekünk, ha olyan dologgal kínozzuk magunkat, aminek már vége? Biztosan nem, valamiért mégis megtesszük. Nézzünk néhány okot, amiért biztosan nem érdemes lefeküdni a volt pasival!

Expasi, volt pasi – már a besorolás is egyértelműsíti a a helyzetet: ami volt, az elmúlt. Elvileg. Vagy mégsem? Szakítás után próbáljuk kiheverni a csalódást, a fájdalmat és igyekszünk elfelejteni szerelmünk korábbi tárgyát. Ez természetesen sosem megy egyik napról a másikra, előfordul, hogy hosszabb ideig búslakodunk, szerencsés esetben kicsit rövidebb a gyászidőszak.

A volt szeretővel való szex azonban mindkét esetben értelmetlennek tűnik: ha már túl vagyunk rajta azért, ha még nem, azért. Mert ha sikerült túltennünk magunkat a pasin, ugyan miért bonyolítanánk a dolgokat egy (vagy több) ismétlőszexszel? Plusz ha már a felejtős dobozba tettük az exet, elvileg azt jelenti, hogy nem szeretjük, nem kívánjuk, nem akarunk már vele együtt lenni. Akkor hol itt az probléma? Ha pedig még nem annyira felejtős kategória az expasi, végképp nem tűnik szerencsésnek a szex vele, hiszen csak fájdalmat okozna, és olyan reményeket keltene, melyek valószínűleg úgysem valósulnak meg. Akkor mégis miért olyan gyakori, hogy ágyba ugrunk a volt szeretővel? Nézzünk három lehetséges okot, amiért nem érdemes visszabújni a volt pasi ágyába!

1. Ismerős érzés
Amikor hosszú idő után szakítunk valakivel, különösen nehéz túljutni rajta. Nem könnyű elszakadni, feladni a megszokottat, új életet, új kapcsolatot kezdeni. Ilyenkor könnyen bűnbe eshetünk az exszel, visszatérünk a jól beválthoz, az ismerőshöz, ahelyett, hogy újat keresnénk – a könnyebb utat választjuk, mert nehéz a továbblépés. Viszont így sajnos nem is fog sikerülni, a szex csak bonyolítja a helyzetet, a megkönnyebbülés helyett marad a fájdalom.

2. Bosszúszex
Ha a pasi tesz pontot a kapcsolat végére, előfordul, hogy előbújik belőlünk a kisördög és elkap a bosszúvágy. Persze ez általában hamar el is ül, vagy kimerül abban, hogy egy új jelölttel igyekezzük féltékennyé tenni a régit. De előfordulhat, hogy egy felejthetetlen szexszel akarjuk megmutatni a volt pasinak, hogy mit veszített – nos, annyira ez sem jó ötlet. Mert lehet ugyan, hogy beválik, és szánni-bánni fogja a dobbantást, viszont attól nekünk jobb lesz? Mármint egy jó szex után folytatjuk ahol vége szakadt? Nem valószínű. Ráadásul, ha mégsem érnénk el a kívánt hatást a pasinál, az övé helyett sokkal inkább a mi lelkünk sérül, útnak eresztenek még egyszer, mintha elsőre nem lett volna elég. Kinek kell ez?

3. Visszaszerzős szex
A pasi dobott, de mi nem akarjuk elveszíteni, ezért szexszel próbáljuk visszaédesgetni – ez az eset sem ritka. Még be is jöhet – ideig-óráig a jó szexszel magunkhoz köthetjük, de ez nem lehet egy tartós kapcsolat alapja. Ráadásul magunkat alázzuk meg vele, nem is kicsit, szóval nem érdemes ezzel a csellel próbálkozni – ha dobbantott, inkább ne erőltessük a dolgot.

Íme, pár tipp, hogyan lépj túl az exeden!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!