Szex ABC - A-tól K-ig - Anorgazmia, Ginonudománia..

A szexszel kapcsolatban vannak bizonyos dolgok, amelyekről gyakran szót ejtünk, és amelyeket általában mindenki ismer. Akadnak azonban olyan fogalmak, kifejezések, amik már fejtörést okozhatnak. Lássuk, melyik szó mit jelent!

A - Anorgazmia
Orgazmusra való képtelenséget jelent. Legtöbbször pszichés okai vannak, és pszichoterápiával jól kezelhető. A férfiakat is érintheti, nem csak a nőket, akik körében azonban sokkal nagyobb mértékű a probléma.

B - BDSM
A kötözés-fegyelmezés, a dominancia-alávetettség és a szadizmus-mazochizmus szavak angol megfelelőit jelöli. A köznyelvben szadomazónak is nevezik. Lényege, hogy az egyik fél a domináns, vagyis az uralkodó, a másik pedig az alávetett. Szinte bármi megengedett, amiben a két fél előzőleg megállapodik. Alapja a másik iránt érzett bizalom.

C - Clitoris
A csikló latin neve, ami a női nemi szerv igen fontos pontja. A nők nagyrésze ennek izgatásával éri el az orgazmust.

D - Defloráció
A szüzesség elvesztésének másik neve. Többnyire az első szexuális aktus során következik be, amikor a szűzhártya átszakad.

E - Ejaculatio praecox
A korai magömlés latin neve. Akkor beszélhetünk erről, ha a férfi a behatolástól számított 2 percen belül elélvez. Általában lelki okok állnak a hátterében.

F - Frigiditás
A szexuális érdeklődés hiánya a nőknél. Eredendően is hiányozhat valakiből, vagy időközben is kialakulhat. Előbbi esetében anatómiai problémával, utóbbinál viszont pszichéssel állunk szemben.

A következő oldalon a g, h, i, j és k betűs kifejezések kerülnek sorra.

Oldalak

Fashion&Beauty
Az elmúlt években a szépségápolás területén egyre népszerűbbé váltak az otthon is megtalálható, természetes eredetű megoldások, amelyek segítségével környezetkímélőbb, nem mellesleg pedig...
Egészség
Valószínűleg korábban is tisztában voltál azzal, hogy az egészséges étrend nagyon fontos összetevője a hosszú életnek. Egy friss kutatás eredményei viszont rávilágítottak arra, hogy bizonyos ételek...
Lifestyle
Elektronikus eszközeink akkumulátorai mindennapi terhelésnek vannak kitéve, ezért nagyon fontos, hogy a lehető legkíméletesebb módokat találjuk meg telefonunk töltésére, így minél ritkábban kelljen...