Szex ABC - A-tól K-ig - Anorgazmia, Ginonudománia..

A szexszel kapcsolatban vannak bizonyos dolgok, amelyekről gyakran szót ejtünk, és amelyeket általában mindenki ismer. Akadnak azonban olyan fogalmak, kifejezések, amik már fejtörést okozhatnak. Lássuk, melyik szó mit jelent!

A - Anorgazmia
Orgazmusra való képtelenséget jelent. Legtöbbször pszichés okai vannak, és pszichoterápiával jól kezelhető. A férfiakat is érintheti, nem csak a nőket, akik körében azonban sokkal nagyobb mértékű a probléma.

B - BDSM
A kötözés-fegyelmezés, a dominancia-alávetettség és a szadizmus-mazochizmus szavak angol megfelelőit jelöli. A köznyelvben szadomazónak is nevezik. Lényege, hogy az egyik fél a domináns, vagyis az uralkodó, a másik pedig az alávetett. Szinte bármi megengedett, amiben a két fél előzőleg megállapodik. Alapja a másik iránt érzett bizalom.

C - Clitoris
A csikló latin neve, ami a női nemi szerv igen fontos pontja. A nők nagyrésze ennek izgatásával éri el az orgazmust.

D - Defloráció
A szüzesség elvesztésének másik neve. Többnyire az első szexuális aktus során következik be, amikor a szűzhártya átszakad.

E - Ejaculatio praecox
A korai magömlés latin neve. Akkor beszélhetünk erről, ha a férfi a behatolástól számított 2 percen belül elélvez. Általában lelki okok állnak a hátterében.

F - Frigiditás
A szexuális érdeklődés hiánya a nőknél. Eredendően is hiányozhat valakiből, vagy időközben is kialakulhat. Előbbi esetében anatómiai problémával, utóbbinál viszont pszichéssel állunk szemben.

A következő oldalon a g, h, i, j és k betűs kifejezések kerülnek sorra.

Oldalak

Utazás
Messze van, hideg és eljutni is nagyon drága oda. A Déli-sarkra tényleg csak a kiváltságosok mehetnek el az életük során, sőt, az sem adatik meg mindenkinek, hogy egy utasszállító ablakából vessünk...
Lifestyle
Kíváncsi volt rá, milyen lehet, de a jelek szerint ez az egy alkalom elég is volt neki belőle.
Sztárok
Kalocsay Miklós nemcsak a szakmában, hanem a magánéletben is sikeresnek mondhatta magát, a sors azonban végül nem olyan jövőt szánt neki, mint amilyet elképzelt magának.