Sötét szexvágyak - Mindent a bdsm-ről

Szinte nincs olyan nő, aki ne ismerné az Ötven árnyalat trilógiát, legalább hallomásból. Még a visszafogottabb lányokat is rosszalkodásra csábítják a szenvedélyes, ám kissé sötét jelenetek. Vajon mi áll ennek hátterében?

Az alapok
A sikerlistákat vezető „A szürke ötven árnyalata”, valamint folytatásai: „A sötét ötven árnyalata” és „A szabadság ötven árnyalata” immár végérvényesen divatba hozták a vad elemekkel felturbózott szexet. Az alaptörténet, hogy a gazdag, ellenállhatatlanul szexi és megközelíthetetlen üzletember, Christian Grey és a teljesen hétköznapi, átlagos külsejű, szűzies Anastasia Steele forró románcot kezd folytatni. Grey azonban a szokásos együttléteknél többet akar: uralkodó és alávetett viszonyt saját maga és Ana között. Az első könyv részletezi ennek feltételeit, és megismerteti az olvasót a bdsm alapjaival.

Mi a bdsm?
A kötözés-fegyelmezés, a dominancia-alávetettség és a szadizmus-mazochizmus szavak angol megfelelőit jelöli. A köznyelvben szadomazo-nak is nevezik. Lényege, hogy az egyik fél a domináns, vagyis az uralkodó, a másik pedig az alávetett. A nők és a férfiak is lehetnek bármelyik fél szerepében, akár cserélgethetik is alkalmanként. Az együttlétek egyfajta szeánszként funkcionálnak, amelyben csak részben, vagy egyáltalán nem kap helyet az aktus. Akik a bdsm-et szeretik, attól éreznek gyönyört, ha partnerük uralkodik rajtuk, vagy ha ők uralkodhatnak a partnerükön. Ehhez pedig nem feltétlenül szükséges számukra testi érintkezés, elég, ha szavakkal, tettekkel izgatják a másikat.

Belefér egy „normális” kapcsolatba?
Ha két ember szereti egymást, nem akarnak fájdalmat okozni egymásnak. Itt kell leszögezni, hogy a bdsm nem a fájdalom okozásáról, vagy elviseléséről szól. Maga az élvezet nem attól jön létre az a felekben, hogy fájdalmat éreznek vagy okoznak, hanem a körülményektől. A felsőbbrendűség és a kiszolgáltatottság a két kulcs a dologban. Azt pedig, hogy mi tartozhat bele egy bdsm-viszonyba, az kizárólag a két emberen múlik, akik között létrejön. Ha félünk a testi fenyítéstől, akkor lekorlátozhatjuk csak a szóbeliségre. Vagy például, ha idegenkedünk a különböző eszközök használatától valaki, akkor szépen fokozatosan ismerkedjünk velük.

Bizalom és biztonság!
A legfontosabb, hogy csak olyan emberrel próbáljuk ki, akit jól ismerünk, és akiben teljes mértékben megbízunk! Mivel nem veszélytelen időtöltés, ügyeljünk rá, hogy ne okozzunk sérüléseket se magunknak, se a másiknak! Az elején beszéljünk meg egy biztonsági szót, amit ha kiejt az egyik fél, a másiknak azonnal abba kell hagynia, amit éppen csinál. Ez nagyon fontos, hiszen nem lehet tudni, hogy a másiknak hol van a határ. Mivel a bdsm a saját határaink feszegetéséről, önmagunk testének és bensőjének megismeréséről és fejlesztéségről szól, nehéz lehet elkülöníteni eleinte a fájdalom és a gyönyör érzetét. Ha a partnerünk nagyon ódzkodik a témától, ne erőltessük rá! A bdsm csak akkor működhet, ha mindkét fél akarja, és élvezi a saját szerepét! Ha az egyik (jellemzően a domináns) erőlteti, az már inkább számít bűncselekménynek, mintsem szexuális együttlétnek.

Oldalak

Sztárok
A műsor elődöntőjében óriási izgalmaknak lehettünk szemtanúi, hiszen a tét az volt, hogy ki az a négy versenyző, aki a döntősök közé jut az idei utolsó adásba, ahol jövő héten kiderül, ki nyeri majd...
Fashion&Beauty
A brit királyi családban jól ismert, hogy a szépség terén az egyszerűség a divatszabály. Ám Diana hercegnő megmutatta, hogy vannak szabályok, amiket érdemes megszegni.
Lifestyle
A Halak életében lehetőségekkel teli időszak veszi kezdetét. Napi horoszkóp!