Újra menő online keresni az igazit - A fiatalok is így ismerkednek

A szakértők is egyetértenek abban, hogy az online társkeresés az utóbbi években újra menővé vált, a fiatalok egyre szívesebben ismerkednek az interneten. Ez korábban nem volt jellemző, hiszen ez a tevékenység cikinek számított.

A Tinder mindent megváltoztatott?

Az internetes társkeresés a kilencvenes években élte aranykorát, akkor egyre nagyobb és nagyobb tömegek jelentek meg, mindenki így szerette volna megtalálni élete párját. Emiatt az online imserkedés sokat veszített kezdeti bájából, hamarosan cikivé vált. Az emberek elkezdték titkolni ismerőseik, barátaik, valamint családtagjaik előtt, ha regisztráltak egy internetes társkeresőre. Az utóbbi időben azonban valami megint megváltozott, a fiatalok egyre szívesebben választják az ismerkedésnek ezt a formáját. A kulcsószó pedig a Tinder.

A mobilalkalmazás által tökélyre fejlesztett és rendkívül gyors interakciót elősegítő „tetszik-nem tetszik” véleménynyilvánítás viszont a szakértők – és a Tindert már kipróbáltak többsége szerint is – nagyon felületes ahhoz, hogy a komoly kapcsolatok kialakulását segítse, hiszen a felhasználók csupán egy-egy fotó alapján döntik el, ki nekik a szimpatikus és ki az, aki nem.

"A Tinder nem véletlenül vált az alkalmi kapcsolatok platformjává. Hiszen ha egymás mellé állítjuk az exeinket, rá fogunk jönni, hogy az esetek többségében egyáltalán nem a kinézetük a közös bennük, hanem inkább a belső értékeik, sőt, a legtöbbjüket talán nem is választanánk fényképek alapján. Ezért is okoz disszonanciát a tinderes társkeresés azoknak, akik tulajdonképpen komoly kapcsolatot szeretnének, hiszen ilyen felületes információk alapján, 1-2 másodperc alatt képtelenség dönteni" - mondta a témával kapcsolatban Almási Kitti pszichológus, aki több előadást is tartott erről.

Ha te is szeretnéd online megtalálni az igazit, próbáld ki a Femrandit!

Fotó: urbangyal.com

Oldalak

  • 1
  • 2