Ez a párkapcsolatok néma gyilkosa – Ne hagyd, hogy a ti szerelmetekkel is ez történjen

Hiába találod meg azt az embert, aki a legjobban passzol hozzád, és akit mindennél jobban tudsz szeretni, ha nem veszed észre, mit csinálsz rosszul a kapcsolatban. Párkapcsolati szakértőnk, Kozma Anita elárulja, mire kell odafigyelned, ha szeretnéd örkké megőrizni a szerelmeteket.

"Hol voltál ilyen sokáig?"

A kapcsolat elején természetesnek vesszük, hogy boldogok vagyunk és jól működik a párkapcsolatunk. Egy férfi valószínűleg természetesnek veszi, hogy a nő megteremti és fenntartja az otthon melegét, elvégzi a házimunkákat, főz, bevásárol és még sorolhatnánk. A nőnek is ugyanilyen elképzelései vannak, a férfi a családfenntartó, elvégzi a ház körüli munkákat. Ezen felül jelen vannak a neveltetésből származó elvárások. Egy dologról azonban elfeledkezünk, mégpedig működtetni a párkapcsolatunkat. Szép lassan beleesünk a szürke hétköznapok körforgásába. Csak úgy eltelnek a hétköznapok, sőt a hétvégék is, hogy csupán a szükséges elintéznivalókra koncentrálunk, egymásra azonban nem.

Sok esetben rossz megoldási módot választunk annak érdekében, hogy több figyelmet, több szeretet, kedvességet kapjunk párunktól. Ingerlékennyé és kritikussá válunk, a negatív cselekedetekre koncentrálunk, érzelmileg eltávolodunk egymástól, nem közelítünk párunk felé se testileg, se lelkileg. Helyette a számonkérés kerül előtérbe: „Hol voltál ilyen sokáig?” vagy „Miért nem vetted fel a telefont?” Elkeseredett igyekezetünkben efféle negatív kimenetelű kérdéseket, visszahúzódó viselkedést mutatunk párunk irányába, hogy partnerünk észrevegye, hogy valami nem stimmel és szeretettel forduljon hozzánk a probléma megoldásának érdekében.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: huffingtonpost.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!