Miért nem akar összeköltözni a pasink?

A párkapcsolatokban komolyabb szintre lépést jelent, ha az összeköltözésen gondolkozunk. Baj csak akkor van, ha párunk ezt nem akarja. Nézzünk néhány felmerülő lehetőséget!

Függetlenség
A nő is vágyik szabadságra, de a pasiknál ez olyan érzés, amihez foggal-körömmel ragaszkodnak. Ha úgy sejtik, ez veszélyben forog és magunkhoz akarjuk őket láncolni, menekülőre fogják. Ha mégsem, akkor is sok esély van arra, nem látjuk párunkat minimum egy hétig. Ezért érdemes tisztázni életünk választottjával, nem akarjuk a függetlenségét megsérteni, csupán úgy érezzük megérett a kapcsolatunk arra, hogy feljebb lépjünk azon a láthatatlan kapcsolati ranglétrán.

 

Anyagi okok
Sok kérdés merül fel, ha az összebútorozásról esik szó. Ha az egyik fél nem pénzkereső, bajt okozhat és veszekedésig vezethet, rosszabb esetben szakításhoz is a számlák kifizetésének kérdése. Tisztázzátok le időben, ki mennyit tud vállalni a közös költségekből! Egyik legfontosabb tényező maga a hely, a lakás, amit szeretnétek közös otthonnak kinevezni. Érdemes egy teljesen új helyen indítani az együttélést, amit kedvetek szerint, együtt formálhattok a saját ízléseteknek megfelelően. Így egyikőtök sem érzi azt, hogy a másik dominánsabb, mert övé a tulajdonjog.

 

„Úgy érzem, ez még most nem működne…”
Ha ezt erősen kifogás gyanúsnak gondoljuk, igazunk lehet. A tapasztalat azt mutatja, hogy minden este együtt alszotok el, egymás karjaiban ébredtek, azt állítja, szereti veled tölteni az egész napot, együtt sütni-főzni, sétálgatni a városban, mindenhol kéz a kézben megjelenni. Ennek ellenére, ha felveted az együttélés lehetőségét, de ő csak azt sorolja, miért nem lenne ez jó ötlet, gondold át, melyik tükrözi a valóságot, a tapasztalat vagy amit ő mond!?

„Egyszerűen nekem ez nem megy!”
Nem kell mindig a legrosszabbat feltételezni, ha mégsem vagytok közös állásponton. Attól ő még ugyanúgy szerethet. Előfordulhat, hogy ő abba a típusba tartozik, aki akkor érzi jól magát, ha biztosan tudja, van egy olyan hely, ahol egyedül lehet, elvonulhat, ha összecsapnak a hullámok a feje fölött. A kapcsolat szerelmi, szenvedélyi intenzitásának is jót tesz, ha még őszintén tudtok egymásra vágyni és nem veszitek természetesnek, magától értetődőnek a találkozásokat, a vacsorákat, az összebújásokat egy nehéz nap után.

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!