Miért hagyja ott egy nő a pasiját egy másik nőért?

Egyre több olyan történetet hallani, amelyben egy heteroszexuális kapcsolatban élő nő, szakítva korábbi identitásával, egy másik nőtársa mellett találja meg a boldogságot. A jelenség összetettségével egy szexuálpszichológus, Oprah és egy személyes történeten keresztül ismerkedünk.

Mikor a nő nővel boldog...

Két nő szerelme gyakori erotikus fantázia mindkét nem körében - és a jelenség gyökere még Szapphónál is távolabbra vezet bennünket. Sok ezeréves, evolúciós oka van annak, hogy a leszbikus szerelem a társadalom számára elfogadhatóbb - és sok esetben izgatóbb - az azonosnemű kapcsolatok közül. A megoldás színtiszta biológia: az emberi szem ugyanis sokkal pozitívabban reagál a gömbölyű formákra, mint a hegyes, fallikus szimbólumokra - hivatkozik egy korábbi tanulmányra a minneapolisi Walden University egyik vonatkozó írása.

Ferde hajlam vs. szexuális identitás

A leszbikusságot elsőként a modern pszichológia kezdte el vizsgálni, sokáig korai kötődési rendellenességként vagy a férfiakkal való nem kielégítő kapcsolatok helyettesítőjeként értelmezték. Napjainkban még mindig megosztó, de sokak által elfogadottak a női párkapcsolatok, de a Kádár-korszakban még pszichoterápiára küldték azokat a hölgyeket, akik szexuális és párválasztási preferenciáikban előnyben részesítették a velük azonos neműeket. Szerencsére, ma már csak néhány meggyőzhetetlen pszichológus gondolja úgy, hogy létezik olyan kezelés, ami átfordíthatja egy ember szexuális identitását.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2
Címkék:

Szólj hozzá Te is!