Bed&Love

Ezért félnek a férfiak új nővel lefeküdni – Erre nem is gondolnál

Szexuálpszichológus szakértőnk, Gazdóf Réka legfrissebb cikkében elárulja, milyen komoly problémát okozhat a férfiak számára, ha új partnerrel bújnak ágyba. Szerencsére ezt is lehet kezelni, az okokat jobban feltárva a kellemetlen tünetek megszüntethetők.

A merevedési probléma - mikor ütheti fel a fejét?

A merevedési probléma a férfiak egyik legnagyobb mumusa. Miközben a legtöbb erekciós zavarral küzdő férfi úgy érzi, egyedül van a gondjával, ez a szexuális elakadás gyakoribb, mint gondolnánk.

Sok esetben a merevedési probléma egy új kapcsolat kezdeti szakaszában jelentkezik. Elképzelhető, hogy az előző kapcsolatban átélt kudarcok, vagy az új szerelemnek való megfelelés váltja ki azt a szorongást, ami végül erekciós probléma formájában szabotálja az első közös éjszakát, vagy éjszakákat.

Fontos megjegyezni, hogy a férfiak esetében is természetes lehet az első együttlét miatti feszültség. Sokan úgy érzik, teljesíteniük kell, mintha egy vizsgára készülnének fel, amelyen vagy megfelelnek, vagy nem.

Érdemes tudatosítani például, hogy az összhang kialakulása időbe és egymás megismerésébe telhet. Ebben az esetben segíthet, ha adunk még időt partnerünkkel egymás testének felfedezésére. Minél komfortosabb az együttlét, mindkét fél számára, annál jobban csökken a szorongás. A petting manapság elhanyagolt, mint ahogyan az sem divat, hogy az első szex előtt időt szánunk egymásra annak érdekében, hogy testileg és lelkileg is felkészüljünk az együttlétre.

Lapozz, a cikk még folytatódik!

Fotó: Reader's Digest

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Bed&Love
Utazás
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól...
Sztárok
Egyre csak fokozódik a dráma A Nagy Ő villájában, az egyik lányról olyan titok derült ki, ami Árpa Attilának nem fér bele.