Bed&Love

Nőként nem fogsz örülni: ilyen okok állnak a korai magömlés mögött

Nőként nagyon meg fogsz lepőni, mi okozhat ilyen gondot a férfiaknak. Szexuálpszichológus szakértőnk, Gazdóf Réka lerántja a leplet!

A korai magömlés lelki okai

Érezted már tehernek a szexet? Volt már arra példa, hogy inkább szorongással, mintsem izgatottan vártad az együttlétet? Már szinte minden mentális trükköt próbáltál bevetni annak érdekében, hogy aktus közben tovább bírd? Hirtelen, kontrollálhatatlanul történik a magömlés?

A korai magömlés a merevedési probléma mellett az egyik leggyakoribb szexuális zavar a férfiak körében, és szinte ellehetetleníti a felhőtlen hálószobában töltött perceket.

Olyan tabu téma ez, amelyről sajnos a férfiak nemhogy a párjukkal nem mernek beszélni, de még önmaguk előtt sem vállalják fel a nehézséget. A tagadás pedig a probléma megoldásának egyik legnagyobb ellensége.

Az, hogy pontosan mi számít korai magömlésnek, egyrészt szubjektív meghatározás kérdése, de függ a pár közös igényétől is. Általában pár másodperc és pár perc (2-3) közé tehető. Az is elképzelhető, hogy akár az előjáték, vagy a behatolás során megtörténik az ejakuláció.

Előfordulhat, hogy a magömlés egy hirtelen, akaratlan robbanáshoz hasonlít, míg ”normális” esetben az orgazmus egy olyan tetőpont, amelyhez egyfajta fokozatosság vezet.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: wordpress.com

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Bed&Love
Fashion&Beauty
Hajunkat parfümözni nem igazán számít újdonságnak. Egyáltalán nem mindegy viszont, hogy milyen összetevőkből áll az adott parfüm, amit hajunkra permetezünk.
Lifestyle
Neked mi az 5 legjellemzőbb tulajdonságod a horoszkópod szerint? Nem biztos, hogy az, amire számítanál!
Fashion&Beauty
Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.