Készen állsz a gyermekvállalásra? Ezeken érdemes elgondolkoznod

Egy gyermek születése nem kis dolog, érthető tehát, ha komoly tervezés előzi meg a gyermekvállalást. Nézzük tehát mi az, amit nem árt végiggondolni, mielőtt belekezdesz a babahadműveletbe!

Rendben van az életed
Nem feltétlenül a tökéletesre kell törekedni, de a legfontosabb dolgok tiszták legyenek. Példának okáért nem árt, ha a párkapcsolatodban minden oké, egyikőtökben sincs rossz érzés, az alapvető dolgok terén rendben vagytok. Nem arról van szó, hogy nincsenek viták, de azt úgyis érzitek, hogy lehet-e a kapcsolatra alapozni, vagy sem. A munkahelyeden sem vár káosz, nem áll fenn szakmai válság, hiszen az ilyen dolgok szintén nem kedveznek a gyermekvállalásnak. A lényeg a kiegyensúlyozottság, ami nemcsak lelkileg készít fel a babavárásra, hanem fizikailag is segít. A tudat, hogy minden rendben van körülötted, egész biztosan megkönnyíti a teherbeesést.

Már hárman lesztek
Akkor érdemes belekezdeni a babatervezésbe, ha már bele tudjátok képzelni a gyereket az életetekbe, tehát nincs bennetek olyan érzés, hogy jó lenne még egy kicsit kettesben, mert ezzel sincs semmi gond. Házasság után sem kötelező rögtön teherbe esni, kell egy kis idő magatokra is, hiszen ha jön a baba, egy ideig biztos, hogy nem gyakran lesz lehetőségetek az édes kettesre. Plusz biztosan tisztában vagytok vele, hogy a gyermek megszületésével megváltozik a házasság, a kapcsolat. Kevesebb a szex, pláne spontán változatban, állandó babaügyeletben kell lenni, hétvégén nem tunyulhattok az ágyban, ritkulnak a kényeztető percek. De mindenre van megoldás, tehát mindez nem jelenti azt, hogy a baba megszületésével megszűnnek az együttlétek különböző formái, csak adott egy helyzet, amihez alkalmazkodni kell, és ha ez sikerül, még sokkal jobb is lesz, mint előtte.

Anyagiak
Lehet, hogy ez a sokadik megfontolandó dolog a gyermekvállalásnál, hiszen ha nagyon szeretnél már babát, akkor valószínűleg úgysem fogsz a tökéletes anyagi biztonságra várni. Plusz a mai helyzetben ilyen jóformán nincs is, bármikor jöhetnek jobb, vagy rosszabb idők, gyakorlatilag egyik napról a másikra változhat a helyzet. De azért érdemes elgondolkodni kicsit rajta, hogy is alakulnak majd a pénügyi dolgok, az alapvető lehetőségek adottak-e a gyermekvállaláshoz. Egy elméleti határ általában mindenkinél van, ami alatt akkor sem vállal babát, ha nagyon szeretne. Tehát kalkuláljatok azért, plusz legyen B terv, vagy esetleg olyan valaki, aki szükség esetén segíthet.

Oldalak