Bed&Love

Még egyszer sem mondta? Így derítheted ki, valóban szeret-e a férfi

Párkapcsolati szakértőnk, Kozma Anita elárulja, miért van olyan sok érzelmileg megközelíthetetlen férfi.

Érzelmileg nehezen megközelíthető férfiak

Az élet számos területével ellentétben, egyvalamiben biztosan jobb helyzetben vannak a nők, mint a férfiak. Ez pedig, az érzelmek kifejezése/megélése. A nők egyszerűen érzelmeiken keresztül látják a világot, míg a férfiak, akikben számos oknál fogva nem alakult ki ez az érzelmi őszinteség, sokkal nehezebb helyzetben vannak. Közülük is a legnagyobb érzelmi kihívásokkal azok a férfiak küzdenek, akik még az átlagosnál is zárkózottabbak, és csak nagyon nehezen képesek kimutatni érzelmeiket.

Ennek kiváltó okai széles skálán mozognak. Gyermekkori bántalmazástól a megaláztatáson át, a párkapcsolati csalódástól a szociális fóbiáig, vagy ezek kombinációjáig, nagyon sok minden okozhat túlzott zárkózottságot egy férfinél. Ha ilyen férfival ismerkedünk meg, gyakran tesszük fel magunknak a kérdést, mit tehetünk mi, hogy ő nyitottabb legyen, és jobbá váljon ezáltal a kapcsolat?

Először is tudnod kell, hogy egy zárkózott férfi nem minden esetben félénk is, csupán „másképpen társasági’”ember, mint kevésbé zárkózott társai. Az ilyen férfihoz nem lehetetlenség tehát közelebb kerülni, hiszen mivel társasági lény, egészen biztosan találsz olyan témát, amelyen keresztül megközelítheted – ha úgy tetszik – a bizalmába férkőzhetsz.

Nagyon fontos az is, hogy az érzelmileg zárkózottabb férfi nem feltétlenül érzelmi analfabéta, csupán arról van szó, hogy érzelmeit hosszabb ideig dolgozza fel, és már csak az alaposan megszűrt, megfontolt érzelmeket fogja kimutatni. Ezért az ilyen típusú férfival való kapcsolatban „jó pont”, ha hagysz neki időt az egyedüllétre.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: thechive.com

Oldalak

Bed&Love
Lifestyle
A 28 éves fitnesz influenszer élete legkínosabb pillanatáról rántotta le a leplet - ennél rosszabbat tényleg nehéz elképzelni.
Lifestyle
Szeretek a szavakkal játszani, és ahogy leírtam ezt a címet, feltűnt, hogy az el-altatniban benne van, hogy el. Tőlünk el, vagyis a távolítás. A fel-tölteniben pedig az emelés, akár a felemelés a...
Lifestyle
A gyerekek néha mondanak furcsa dolgokat, de ha ilyesmit hallanánk tőlük, biztosan mi is kifutnánk a világból. Íme 9 sokat sejtető, mégis hátborzongató mondat, amit gyerekek a szüleinknek mondtak.