Így lépj túl az exeden!

Még mindig állandóan az exedre gondolsz, és úgy érzed soha többé nem kell senki más? Ő volt számodra a tökéletes pasi és egyszerűen nem tudod elfelejteni? Hiába találkozol a barátnőiddel, és jársz el szórakozni, semmi sem segít? Érdemes tudatosan bevetned néhány módszert, hogy túllépj rajta, persze csak ha akarod.

Ha úgy gondolod, hogy a gyászidőszak lejárt, eleget sírtál már, ideje összeszedni magad és visszatérni az életbe, akkor el kell szakadnod a folyamatosan kísértő emlékektől és le kell ráznod a súlyos szerelmi bánat-koloncokat a nyakadról. Csak elhatározás kérdése az egész.

Telefon
Ha kimondtátok, hogy vége, akkor eszerint is viselkedj. A „de azért barátok még lehetünk” szövegről kábé az első kamaszkori csalódás óta jól tudjuk, hogy hatalmas hülyeség, és teljesen kivitelezhetetlen. A telefonszámát add oda megőrzésre barátnőidnek, te pedig töröld ki, így legalább időszakos elgyengüléseidben sem tudod zaklatni, és sokkal nyugodtabban kelsz egy-egy bulizás után, hisz nem merül fel a kérdés, hogy vajon csak rácsörögtél párszor, vagy néhány iszonyatosan gáz sms-t is küldtél-e neki.

Közösségi oldal
Nehéz dolog, de ez egy fontos lépés a gyógyulás felé: kapcsolati státuszodat álítsd vissza egyedülállóvá. Lehet, hogy sírógörcsöt kapsz a művelet közben, de hidd el, megéri. Arra hiába vársz, hogy ő tegye meg ezt a lépést, a srácoknak ez annyira nem fontos. Az ismerőseid közül azért ne töröld, hacsak nem valami főbenjáró bűnt követett el ellened, de saját lelki nyugalmad érdekében tiltsd le a posztolásait, és a chat láthatóságát.

Közös emlékek
A tárgyak biztonságot adnak nekünk, ha elment is a kedves, a lénye még mindig körüllengi a lakás atmoszféráját egy otthagyott kockás alsónaci, egy tininindzsa harciteknősös alvóspóló, vagy egy agyonhasznált fogkefe által, amitől minden egyes reggel legszívesebben pityeregve visszabújnánk az ágyba, és kivételesen nem azért mert idegesít, hogy nem a helyére tette, hanem mert annyira de annyira hiányzik. Pakold be egy dobozba ezeket a közös képekkel együtt, és celluxozd jól körbe, majd sutty fel a polc tetejére, vagy jelentkezik értük vagy nem. Apró megjegyzés csak, hogyha nem vagy fetisiszta, vagy nem akarsz genetikai vizsgálatot végrehajtani, a fogkefét nyugodtan kidobhatod.

Egyedüllét
Gondold el, végre egyedül vagy! Nem kell senkihez alkalmazkodni, nem kell, hogy folyamatosan tele legyen a hűtő mindenféle állatok mindenféle porcikáival, nem kell bosszankodni a hanyagul levetett holmik miatt, és végre hallgathatod nagyon hangosan a kedvenc zenédet, ami neki az agyára ment, és sírhatsz nagyon hangosan egy romantikus filmen, és ordíthatod fejhangon a kedvenc számodat. Ha olyan dolgokat csinálsz amit szeretsz, egy idő után rájössz, hogy tökéletesen jól el tudod magad foglalni néküle is.

Ismerkedés
Ha késznek érzed magad, arra, hogy visszatérj a nagy fiú-lány játszótérre, elkezdhetsz kacsintgatni új emberek felé. Nem kell mindenáron erőlködni, csak lazán. Nem az a cél, hogy rögtön felszedj valakit, vagy hogy megtaláld életed következő szerelmét. Ha egy srácnak szemmel láthatóan szimpatikus vagy ne zárkózz el teljesen. Ha nem is lesz semmi köztetek, legalább beszélgettek egy jót, és önbizalmat adott.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!