Így hódítanak a férfiak

Bizonyára már Te magad is észrevetted, hogy az ismerkedés és a randevúk szakaszában mind a nő, mind pedig a férfi űz egyfajta taktikai játékot, miként hódíthatná meg „áldozatát”. Cikkünkben a férfiak játszmái mögé próbálunk bekukkantani!

Nőként sem árt óvatosnak lenni, ha még nem találtuk meg úgymond a „mi emberünk”. Elsősorban a szívünk után érdemes mennünk, de a saját érdekünkben mégis csak nyitva kell tartanunk a szemünk, hiszen a méltóságunk megóvása fontos, s ne kezdjünk olyan emberrel, aki nem érdemel meg minket. A legjobb, ha a szívre és az észre egyaránt odafigyelünk.

 

A férfi udvaroljon, ne pedig a nő!
Valljuk be, az ideális az, ha a klasszikus felállást tapasztaljuk, vagyis amikor a férfi „udvarol” intenzívebben, s nem pedig a nő.

Ugyan a lányok manapság már bátrabbak, de a hímneműek alapjáraton nem változtak, ha komolyabb kapcsolatot szeretnének: szeretnek megküzdeni, s kíváncsiságot ébreszt bennük, ha a nő nem adja könnyen magát, netán „elérhetetlennek” tűnik. Persze ez utóbbi túlzásbavitelét már nehezen tűri a hímnemű – érthető okokból –, így iránta érzett szimpátiánkat éreztethetjük – de csak mértékkel, hogy továbbra is fenntartsuk figyelmét.

Nehéz kategorizálni a férfiakat, s nem is érdemes, mert nem igaz az a megállapítás, hogy ugyanolyanok lennének – ahogy ez ránk, nőkre sem igaz. Akadnak viszont apró jelek, melyeket tapasztalván legyünk óvatosak, s ne feltétlenül cselekedjünk úgy, ahogyan a férfi szeretné – irányítsunk mi magunk!

 

Trükkös férfiak – Milyen jelekre figyeljünk?
Ha megismer a férfi, hajlamos rá, hogy mindenféle bókkal elhalmozzon, s elhitesse Veled, hogy egy istennőt lát benned. Akadnak olyanok is – de ők vannak kevesebben sajnos –, akik valóban komolyan gondolják kedves szavaikat, náluk valóban mindez az „udvarlás” része, nemcsak azért kényeztetnek, mert az ágyban szeretnék végezni Veled, hanem tényleg érdeklődnek, sőt, esetleg már kialakult érzelmeket is táplálnak.

És ott van persze a másik oldal: a férfi, aki minden nőnek ugyanazt hajtogatja valószínűleg, komolytalan szándékkal, s ha ráharap a horogra a kiszemelt, ráharap, ha nem, akkor tovább lép, tovább folytatja a tőle már megszokott vadászatot. De ha elég figyelmes vagy, ezt a típust könnyen kiszúrhatod, s akkor már tudod azt is, hogy mire számíts, hogyan viszonyulj hozzá.

Manapság egyre elterjedtebb jelenség az is, hogy a türelmetlen férfi, aki már mindenáron kapcsolatot szeretne, de egyelőre még nem szerelmes, folyamatosan kutakodik, kit ostromolhatna – vagy inkább: kiket. Az internet és azon belül a közösségi oldalak hódításával egyre többen kaphatunk bókokkal teli, ismerkedés céljából írt levelet, melyek többnyire szuperlatívuszokban fogalmazzák meg értékeinket. Ezek vajon mennyire lehetnek komolyak?! Kivételek persze akadhatnak, de a „statisztikák” valahogyan mégis azt mutatják, hasonló esetben egy hódító egyszerre több áldozatnak küld hasonló levelet, így a cselekmények, félő, hogy több szálon futnának, mintha csak egy válogatáson találnánk magunkat.

A fentiek miatt nem árt, ha kicsit „teszteljük” a férfit – ha már ő maga is játékot űz –, s ha elég kitartóan küzd, odafigyel rád, magától keres, akkor megadhatod neki az esélyt, ha mást nem, hát találkozásokkal, további ismerkedéssel. Ha igazán felkelted a figyelmét, akkor nem fog neki gondot okozni, hogy „tiszteletköröket fut”, hogy gesztusokat tegyen feléd, s akkor is kitart, ha azt érzi, nem kaphat meg olyan egyszerűen. Sőt, egy hozzád méltó férfi talán ettől még jobban tisztel majd!

Természetesen a leírtak pusztán irányadóak, Neked kell felmérned a terepet, hallgass a megérzéseidre, cselekedj aszerint, mit súgnak: vajon csak szédít a férfi, vagy tényleg akar Téged?

 

Oldalak

Címkék: