Így győzheted le a féltékenységet

A bizalom minden kapcsolat alapja, sőt mi több, a fejben dől el. Ezt a két tényt már számtalanszor hallottuk, és a féltékenység legyőzése, tényleg ezeken alapszik.

Bizalom nélkül nehéz

A bizalom a másik iránt és bizalom önmagunkba. Az egyik a másik nélkül nem működhet. De talán a bizalom saját magunkba most előrébb való. Ha bízunk magunkban, tehát meg vagyunk elégedve magunkkal, akkor a féltékenység a felére csökkenhet, hiszen ez esetben, attól már nem félünk, hogy nálunk jobbat talál.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Most biztosan mindannyiunk arra gondolt, hogy hogyan elégedhetne meg magával valaki, ha több szépséghibája is van, például nagy az orra. Nos, ilyenkor misem egyszerűbb leszögezni a tényt, hogy mikor összejöttünk a szóban forgó pasival, már akkor is nagy volt az orrunk. Neki így vagyunk szépek, neki mi vagyunk a tökéletesek.

Döntsd el fejben

Az elhatározottságon rengeteg múlik, ha a bizalom már megvan, akkor már csak a fejünkben kell rendet tennünk, hogy a szívünk megnyugodjon. Nos, ha már elfogadtuk önmagunkat és tudjuk, hogy a pasi nem talál nálunk jobbat, elvégre mi mindent megadunk neki. De mi történik akkor, ha azon jár az eszünk, hogy beleszerethet akár egy nálunk sokkal csúnyább és kevésbé odaadó nőbe, hisz volt már ilyen a történelemben.

Na tehát, ha ilyesmi jutna az eszünkbe, akkor nevessünk és gondoljuk át, hogy az akkor valóban kinek is a problémája. Természetesen a pasié. Ha egy férfi otthagyja a tökéletes feleségét, maga se tudja miért, egy kevésbé odaadó és szép nőért, akkor az így járt. Jobb is, ha megszabadulunk egy ilyen instabil lelkiállapotú embertől. Egy biztos, ha mi magabiztosságot sugárzunk magunkból, akkor önbizalmunk által felére csökkent féltékenység ismét a felére csökkenhet.

Oldalak