Három botrányos szexjelenet, amely bekerült a filmtörténetbe

A filmipar megszámlálhatatlan mennyiségű szexjelenetet adott már a világnak. Akadtak azonban köztük olyanok, amelyek a szokottnál nagyobb hírverést kaptak – vagy a jelenet brutalitása, vagy a forgatás körülményei miatt.

Az utolsó tangó Párizsban

Az utolsó tangó Párizsban című olasz-francia koprodukció az 1970-es évek nagy botrányfilmje. A történet szerint Marlon Brando által alakított Paul felesége nemrégiben öngyilkos lett. A frissen megözvegyült férj képtelen feldolgozni a tragédiát, idejét azzal tölti, hogy céltalanul bolyong Párizs utcáin, mígnem megismerkedik egy fiatal egyetemista lánnyal. A Maria Schneider által alakított Jeanne hamar szenvedélyes viszonyba bonyolódik a vonzó amerikai férfival.

Néhány évvel ezelőtt nagy port kavart a hír, mely szerint a film ikonikus szexjelenetének forgatása valójában az érintett színésznő beleegyezése nélkül történt. A történet szerint Paul análisan erőszakolja meg a fiatal lányt, amelyhez a férfi vajat használ síkosítóként. A közvélemény egyből meglovagolta a hírt – sokan azt gondolták, hogy a főszerepet játszó Brando valóban erőszakot követett el a színésznő ellen. Mint kiderült, a jelenet forgatása közben valódi közösülés nem történt, de az tény, hogy annak ötlete egy Brando és a rendező, Bernardo Bertolucci közti magánbeszélgetés során született meg. Schneider a forgatáson szembesült a forgatókönyv módosításával.

Fotó: pinterest

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.