Ételek, melyek ágyba csábítanak

Az afrodiziákumok szerelmi vágykeltők, fokozzák a nemi képességet és az élvezetet. Ezek nem a modern kor csodái, ősrégi hagyomány fűződik hozzájuk. Ősanyáinktól tanultuk, hogy a férfit a hasán keresztül kell megfogni, és már ők is tudták, hogy pontosan mivel.

A szó eredete Aphroditéhoz köthető. A szerelem istennője egy tengeri kagylóból emelkedett ki, majd Ciprus partjaira érve léptei nyomán kékvirágú lótusz, mirtusz, menta és gránátalma termett. Ezek, valamint a kagyló és a puhatestűek a legősibb afrodiziákumok. Úgy tartják, hogy ezek segítségével meghódíthatjuk a közömbösöket, szerelmi vágyat és gyönyört teremhetünk, meghosszabbíthatjuk az erekciót. Sokan azt hiszik, ez csak mítosz, pedig semmi köze a varázsláshoz, tényleg működnek! A hitetlenek akár le is tesztelhetik, íme néhány a legfontosabb afrodiziákumok közül:

Ginzeng: az egyik legrégebben ismert afrodiziákum, amely a nemi vágy növelése mellett még az immunrendszert is erősíti.

Petrezselyem: a zöld szár titka, hogy értágulatot okoz, ami elősegíti és hosszan tartja a férfiak merevedését.

Kagyló, osztriga, rák: magas fehérje tartalmuk növeli a potenciát és a nemi vágyat,  emellett a frigiditás és az impotencia ellen is használják.

Csokoládé: fokozza a tesztoszteron szintet az agyban, tehát boldogsághormonokat termel.

Chili:
az ereje valóban a csípősségében rejlik. Ahogy ajkainkhoz ér, kitágulnak a hajszálerek, aminek következtében azok pirosabbak és vastagabbak lesznek. Ez állítólag a női nemi szerveket juttatja a férfiak eszébe. Emellett a nyálkahártyák vérellátásának a fokozásával a libidót is fokozza.

Fahéj: szinte minden háztartásban fellelhető ez a fűszer. A benne lévő olaj izgatja a nemi mirigyeket, ráadásul még méregtelenít is.

Koffein: mint tudjuk felgyorsítja a szívverést, így szervek vérellátása megnő, ami a nemi szervben is vérbőséget okoz. Ha koffeint szeretnénk szervezetünkbe juttatni, érdemes kávét, kólát vagy energiaitalt inni, de kisebb mennyiségben a teában és a csokoládéban is megtalálható. 

Méz: erőteljes vágyfokozó és potencianövelő hatása van, de egy kikapcsoló masszázs során is alkalmazható.

Vannak elkötelezett hitetlenkedők, akik azt vallják, hogy ez az egész csak placebo. Az afrodiziákumok csak pszichésen hatnak ránk, és tudatalattink generálja a tüneteket. Lehet, hogy mindez tényleg csak a pozitív gondolkodásnak köszönhető is, lehet hogy tényleg igazak a legendák. Végső soron, az eredmény a lényeg.

Oldalak

Utazás
A hét közepén ismét emelkedik majd a benzin nagykereskedelmi ára - írja friss közleményében a holtankoljak.hu.
Lifestyle
Minőségi és megfelelő mennyiségű alvásra mindannyiunknak szüksége van, sajnos viszont egyre többen küzdenek elalvási nehézségekkel. A jó hír viszont, hogy bizonyos esetekben saját magunkon is...
Sztárok
Nem titok többé: ez a 25 esztendős zenei előadó is csatlakozhat a 2024-es X-Faktor új mentorcsapatához.