Bed&Love

Érzed, hogy elmúlt, mégsem szakítasz - Ezért maradunk a rossz kapcsolatokban 2. rész

A pszichológus, szexuálterapeuta és művészetterapeuta végzettségű Gazdóf Réka tegnap este azt fejtegette cikkének első részében, miért rettegnek annyian a szakítástól annak ellenére, hogy ők is tudják, nem a nagy Ő mellett szenderülnek álomra esténként. Most itt a folytatás, benne javaslattal az ilyen helyzetek megoldására!

A boldogító nem

Szakítani sosem könnyű, sokak számára azonban egyenesen lehetetlennek tűnik. Visszatartó családi minták, az ismeretlentől való félelem, önbizalomhiány, kétségek, kapcsolatfüggőség. Pár lehetőség a sok közül, amelyek miatt nem sikerül kimondani a boldogító nemet. Mielőtt félelemből egy élethosszig ragadnánk elégedetlenül egy kapcsolatban, és láncolnánk magunkhoz a másikat, aki hozzánk hasonlóan kölcsönösen szeretetteljes kapcsolatot érdemelne, érdemes a kezünkbe vennünk az életünk és egyúttal szerelmi életünk irányítását.

Mit tehetünk a könnyebb búcsú érdekében?

Egyrészt az önismeret rendkívüli fontosságát érdemes hangsúlyozni. Ha tudod, hogy mi vezérel, milyen eltanult, öröklött ”programokkal” dolgozol, nagyobb ”hatalmad” lesz a saját életed felett. Észreveheted az ok-okozati összefüggéseket, és képes leszel a gyorsabb, határozottabb döntésre. Az önismeret fejlesztése vagy a pszichológussal történő közös munka során dolgozz az ellenállásoddal! Miért félsz ennyire kilépni? Mi a legrosszabb dolog, ami történhet veled a szakítást követően? Amint ez a kérdés megválaszolásra kerül, megvilágítás alá kerül az a terület, ahol mélyebbre lehet ásni, és ahol a megoldást találod.

Erősítsd önmagad!

Tölts el minőségi időt önmagaddal, hogy komfortosabb legyen magaddal lenni. Próbálj ki új hobbikat, alakíts ki új szokásokat, hogy kiépíts egy bázist, melyből táplálkozhatsz egyedül is.

Lapozz, Gazdóf Réka cikke a következő oldalon folytatódik!

Fotó: dontes.bloglet.com

Oldalak

Bed&Love
Utazás
November végén fehérbe öltözött az ország, és úgy tűnik, a havazás mértéke december első felében sem fog csökkenni.
Sztárok
A Desperado és az Alkonyattól pirkadatig 57 esztendős sztárja megállította az idő kerekét: fiatalosabb, üdébb és stílusosabb, mint két évtizeddel ezelőtt!
Sztárok
John Denver dallamos, könnyed folk-pop dalai évtizedeken át szerepeltek a slágerlistákon: az amerikai countryénekes a hetvenes években élte a fénykorát, és valószínűleg mind a mai napig lubickolna a...