A válás nehézségei és az újrakezdés

Amikor férjhez megyünk, úgy gondoljuk, megtaláltuk életünk párját, azt az embert, akivel boldogok lehetünk, és aki nélkül már nem is tudunk létezni. Az esküvő után azonban néhány év múlva sajnos nagyon sok pár rádöbben, hogy ez egyáltalán nem az az élet, amit akarnak, és nem is az az ember, akivel lenni szeretnének. Ilyenkor jönnek a veszekedések, a külön költözés és a válás. Mindezt nem könnyű feldolgozni, de talán segít, ha kicsit másképp tekintünk életünk ezen szakaszára.

A válás szakaszai

Ahhoz, hogy fel tudjuk dolgozni, mi is történik velünk, ismernünk kell a válási folyamat szakaszait. Az első az érzelmi különválás, amikor el kell engednünk a másikat mind testileg, mind lelkileg. Talán ez az egyik legnehezebb rész, hiszen a sok együtt töltött év után nem könnyű elbúcsúzni még akkor sem, ha már nem vagyunk jó kapcsolatban.

A második szakasz a válás jogi része, amely szintén feltépheti a sebeket, és csúnya vitákat szülhet. Ilyenkor meg kell próbálnunk békésen, minél kevesebb vitával elválni, főleg akkor, ha a házasságból gyermekek is születtek. Mindenkinek jobb a békesség.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A harmadik szakasz szintén bonyolult helyzeteket szülhet. Ez ugyanis arról szól, hogy átrendezzük a szülő – gyerek kapcsolatot, elmagyarázzuk, miért döntöttünk így, és mostantól hogyan fogunk élni. Oda kell figyelnünk arra, hogy a gyerekeknek semmilyen rossz szót ne mondjuk apuról, hiszen ez nem az ő dolguk. Nekik az a fontos, hogy továbbra is ugyanúgy szeressük őket, és ők is szerethessenek minket.

A negyedik szakaszban újra kell gondolnunk a korábbi társas kapcsolatokat, és csúnyán fogalmazva „felosztani a barátokat”. Ez is nagyon kellemetlen tud lenni, de biztosak lehetünk abban, hogy a jó barátnők midig mellettünk fognak állni.

Oldalak

  • 1
  • 2