Bed&Love

A szerelem háromszögelmélete - a szakértők szerint ez a három alappillére egy jól működő párkapcsolatnak

Valószínűleg mindannyian elgondolkodunk már azon, vajon van-e egy konkrét, biztos receptje a kiegyensúlyozott, harmonikus párkapcsolatnak. Ha pedig egyáltalán létezik ilyen, vajon mik lehetnek az összetevők?

A kiegyensúlyozott párkapcsolat titka

Robert Sternberg, pszichológus kidolgozta a „szerelem háromszögelméletét”, mely szerint három kulcsfontosságú elem kell a sikeres, jól működő és tartós párkapcsolathoz. Ez a három alappillér pedig nem más, mint az intimitás, a szenvedély és az elkötelezettség. Olvass tovább és tudd meg, miért is játszhatja ez a három tényező a legfontosabb szerepet egy párkapcsolat sikerében!

Sternberg elmélete szerint az érzelmi közelség, vagyis az intimitás; a szexuális vonzalom, vagyis a szenvedély és az egymás iránti hűség, elkötelezettség a sikeres párkapcsolat titka. Elméletében külön kitér a szerelem különböző típusaira, arra, mi történik olyankor, ha ez a háromszög nincs egyensúlyban. Például egyfajta „rajongó”, vagy „megszállott” szerelem jön létre, ha a szenvedély jelen van, az intimitás és az elkötelezettség viszont hiányzik. Az „üres” szerelemben csak az elkötelezettség fedezhető fel intimitás és szenvedély nélkül, míg a „társas” szerelem esetében kizárólag az intimitás van jelen. A „fájdalmas” szerelem pedig szenvedély és elkötelezettség intimitás nélkül.
Kattints a további képekért!

Minden kapcsolatnak vannak hullámvölgyei, akadnak azonban olyan problémák, amelyeket egyszerűen nem lehet megoldani és nagyon nehéz tud lenni az a felismerés, hogy a kapcsolatunk zátonyra futott.

Leadfotó: Unplash, forrás: glamourmagazine.co.uk

Oldalak

Bed&Love
Sztárok
Nem akarjuk elhinni, de tényleg meg fog történni! Ezek a sztárok idén hajtanak el a hetvenes tábla mellett és az a legdurvább, hogy a legtöbbjükön nem is látszik!
Lifestyle
Csak egy káposztát akart a nő az ebédhez, de "belsőségek" is akadtak benne bőven.
Fashion&Beauty
Ha lépést tartasz az éppen aktuális körömtrendekkel, valószínűleg te is láttad Hailey Bieber „cukormázas fánk” körmeit. Miután felrobbantotta az internetet, most új szárnyra kapott a visszafogott...