A sikeres távkapcsolat titkai

Távol kerültél kedvesedtől? Egy ideig nélkülöznetek kell egymás társaságát? Esetleg már a szakításon gondolkoztok? Ne tegyétek! Íme néhány hasznos tipp ahhoz, hogy megmentsétek a közös jövőtöket!

Kommunkáció
A mai technikai vívmányoknak köszönhetően már nem nehéz kapcsolatba lépni a másikkal a világ bármely tájáról. Telefonálhatunk akármikor, bár a legjobb megoldásnak mégis az internet bizonyul, mivel sokkal olcsóbb megoldás. Írhatunk e-maileket, üzenhetünk Facebookon keresztül, vagy akár használhatjuk a Skype-ot is. Nagyon fontos, hogy állandó napi kapcsolatban legyünk a kedvesünkkel, tudjuk egymásról, hogy mit csinál a másik, csak így őrizhető meg a kapcsolat.

Rendszeres közös programok
Ahhoz, hogy garantáltan megőrizzétek a kapcsolatotokat, meg kell beszélnetek azt, hogy milyen gyakran találkoztok. Ha nagyon messze vagytok egymástól, havi egyszer mindenképp érdemes találkoznotok, de ha csak pár óra választ el benneteket, akkor a heti egy alkalom kötelező. Lényeg, hogy tartsátok ébren azt a bizonyos tüzet. Ezek a találkozók mindkettőtöknél nagy előkészületekkel járnak, hiszen olyan, mintha újra és újra első randitok lenne.

Bizalom
Egy ilyen kapcsolat csak úgy maradhat tartós, ha mind a ketten száz százalékosan megbíztok a másikban. Máshogy ez nem működhet. Mielőtt elváltok, le kell fektetnetek az alapszabályokat. Mit vártok el egymástól, amíg távol vagytok, mihez tartsátok magatokat, és a többi. Szükségetek van a kitartásotokra és a hitetekre is, hiszen ezek segíthetnek át a nehéz pillanatokon.

Kitartás
Fontos, hogy rendszeresen biztosítsátok egymást arról, hogy bármiben számíthattok egymásra. Ha valami problémája akad a kedveseknek, segíts neki megoldani, adj neki tanácsokat. Ha azonban valami nagy gondja akad, ne habozz azonnal odautazni hozzá.
Továbbá nyugodtan említsd meg neki sokszor, hogy mennyire hiányzik neked, és hogy szereted. Így tudni fogja, hogy számodra is fontos ez a kapcsolat, és hajlandó vagy kitartani mellette.

Ne félj az elválástól!
Mindenki elbizonytalanodhat, miután egy csodálatos találkozó után, ismét az illúzióromboló búcsúzkodásra kerül sor. De nyugtasson a tudat, hogy megéri, hiszen előbb-utóbb úgyis vége lesz a távkapcsolatnak és akkor örülni fogsz, hogy nem szalasztottad el a nagy Ő-t.

Töltsd ki tesztünket és megtudod, hogy valóban szerelmes vagy-e!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!