8 tipp, ha szakítani akarsz

A szakítás mindig fájdalmas, de talán valamivel könnyebb helyzetben vagy, ha Te szeretnél véget vetni a kapcsolatnak. Ám nem mindegy, hogyan teszed!

Ha egy kapcsolat véget ér, annak nyomós oka van. Lehet, hogy elmúlt a szerelem, nem tudtok együtt élni, nincsenek közös céljaitok, esetleg feltűnt az a bizonyos harmadik – és még sorolhatnánk. De bármi is vezet a szakításhoz, életed egy részétől kell megválnod. Tiszteld meg annyival, hogy emberien bánsz vele!

Kizárólag személyesen!
Nincs annál kegyetlenebb és gyávább dolog, amikor valaki telefonon, sms-ben, vagy épp egy közösségi portálon közli, hogy itt a vége. Igenis párod szemébe kell nézned és megindokolnod döntésedet, bármennyire kellemetlenül is érzed magad.

 

Megfelelő hely és időpont
Keress egy semleges helyszínt, ahol zavartalanul tudtok beszélgetni. Mások ne legyenek a közelben, hiszen ez a téma csakis kettőtökre tartozik.
Fontos az időpontot is úgy megválasztani, hogy lehetőleg ne párod vizsgája/fontos tárgyalása előestéjén okozz neki fájdalmat.

 

Csak nyugodtan!
Igyekezz kultúráltan viselkedni, ne egy veszekedés alkalmával, dühből, csapkodva érjen véget a kapcsolat! Gondold át mondanivalódat, légy diplomatikus. Ne beszélj mellé, a tényeket közöld. Ilyenkor már teljesen felesleges vádaskodni, a régi sérelmeket felhozni.

 

Válaszolj neki!
Lehet, hogy lesznek kérdései, amelyekre válaszolj neki őszintén. Viszont ha egy harmadik van a háttérben, akkor néha jobb, ha erről hallgatsz. Természetesen, ha már egy ideje gyanakszik, akkor inkább valld be, hogy legalább az utólagos egyenességgel javíts a megítéléseden. Amennyiben erről semmit sem sejt, akkor ne említsd neki, hiszen ezzel csak még jobban összetöröd, és eldobhatónak fogja érezni magát, amely lehet, hogy későbbi kapcsolataira is kihat.

 

Hagyd reagálni!
Biztos neki is lesz hozzáfűznivalója az elmondottakhoz. Hallgasd végig türelmesen, ez a minimum, amit megérdemel.

 

Legyél megértő!
Bizonyára nem könnyű neki sem ez a helyzet, főleg akkor, ha nem is számított rá. Lehet, hogy nem úgy reagál, ahogy te azt elképzelted. Légy toleráns, de ha mindent megbeszéltetek, távozz. Nincs rosszabb mint az egykori párok között lévő szomorú csend szakítás után.

 

Ne hitegesd!
A halvány remény szikráját se hagyd meg benne, hogy köztetek még valaha lesz valami. Ettől nemhogy jobban érezné magát, csak rontasz a helyzeten, hiszen sokkal nehezebb lesz lezárnia a kapcsolatot, ha folyamatosan reménykedik. Neked is kellemetlen lesz, ha esetleg próbálja visszakönyörögni magát hónapokkal később is, amikor te már régen továbbléptél.

 

Hagyd békén!
Ne keresd őt, még hogyléte felől se érdeklődj! Hagyd, hogy gyógyuljanak a sebek! Az idő mindent megold, ha barátokként még van jövőtök, az úgyis jön majd magától.
 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!