Fiatalon szültem, de nem bántam meg

Sokszor meglepődnek az emberek, hogy milyen fiatalon szültem és még többször kérdezik, hogy nem bántam-e meg. Sok mindent megbántam, de egyet biztos nem! A fiúkat.

A mai világban nem szokás fiatalon szülni, de miért?! Azért, mert nem trendi? Mert a sok lehetőség miatt önzőek vagyunk és sajnáljuk feladni a saját luxus dolgainkat? Helyes válasz szerintem nincsen, bár az tény, hogy a mai felgyorsult és szabad világban ki akarunk használni minden lehetőséget és élni az életünket szabadon, amíg lehet.

Természetesen a nőknél ugye manapság már a karrier is szempont és ezért is tolódik ki a szülés. Ilyen világot élünk. De! Emellett, azért még előfordulnak olyan nők, lányok, akik fiatalon vállalnak gyerek, még ha mások számára ez meglepő is.

Nem szeretnék okoskodni, de azért ne felejtsük el, hogy a manapság gyakran előforduló 35 év feletti terhességnél egyre több a kockázati tényező. Egyre kevésbé vagyunk termékenyek az idő előre haladtával és lassabban regenerálódik a szervezet is.

Én egész életemben azt terveztem, hogy fiatal anyuka leszek. Anyukám tizenkilenc évesen szült engem és én büszke voltam a fiatalságára, szépségére. Én is ilyen anyuka szerettem volna lenni. A vágyam teljesült, egyből két gyermeket is kaptam, amire egyáltalán nem számítottam, így egy kicsit máshogy alakult a tervem.

Bevallom, voltak időszakok, amikor hiányzott a régi életem, az, hogy mindenféle gondolkodás és logisztikázás nélkül gondolok egyet és mehetek bárhova. Nem mindig könnyű anyukának és fiatalnak lenni egyszerre, amikor azért még szeretnél picit te is élni és nem csak kizárólag anya szerepben tündökölni.

Szerintem nincs tökéletes időpont a gyerek vállaláshoz. Tudom, hogy mindenki mindig azt tervezi, hogy karrier, párkapcsolat, biztos anyagi háttér és utána gyerek. Nyilván ezek fontosak is, de ha valaki nem akar gyereket, akkor mindig fog kifogást találni rá, hogy éppen miért nem jó még az időzítés.

Azt gondolom, hogy megoldható, bár nem könnyű, viszont az a szeretet, amit gyerekeidtől kaphatsz mindent feledtet és bármilyen nehéz is néha és sok feladással, kompromisszummal jár, ez az a dolog, amit sosem bántam meg egy pillanatra sem.

Oldalak

Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.
Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.