Ada - Az otthoni arcpakolás nehézségei

Rengeteg termék közül választhatunk már, amiket otthon is használhatunk bőrünk ápolására. Régen azok közé tartoztam, akik kész drogériát tartanak otthon és mindent magamra kentem. Mostanában már kicsit átgondoltabban teszem mindezt.

Emellett természetesen mindenféle otthon kutyult pakolást is kipróbáltam már. Vagyis szerettem volna, mert pár éve egy majdnem konyharenoválást igénylő akcióm után feladtam a próbálkozást mostanáig. Anno olvastam valahol, hogy az olívaolaj csodákra képes. Egészen pontosan úgy szólt a dolog, hogy pici olajat melegíts fel egy edényben, majd áztass bele papírtörlőt és az tedd a dekoltázsodra, mert attól szép feszes lesz a cicid. Nos nem tudtam letesztelni, hogy hatásos-e, hiszen odatettem melegedni és fél perccel később füst borította el a lakást. Nagyon megijedtem, mert hirtelen nem tudtam, mi történt. Gyorsan elzártam a tűzhelyet, mindent kinyitottam, hogy távozzon a füst és akkor láttam meg mi történt. Az olaj elégett és majdnem vele együtt a konyhaszekrény a tűzhely felett is. Mellfeszesítés helyett korom takarítással végződött a kis akcióm.

Ezután az eset után mostanáig nem próbálkoztam ilyen dolgokkal. Ez a hosszú tél mostanra picit megviselte a bőrömet és gondoltam, bevetek mindent a felfrissítése érdekében. Gyorsan elkezdtem a neten keresgélni. A rengeteg recept közül azt sem tudtam hirtelen, hogy melyiket kéne kipróbálni, de hamar megoldódott a helyzet, hiszen szinte mindegyikhez hiányzott valamilyen alapanyag itthonról. Mivel este volt, nem indultam útnak, így addig kerestem, amíg olyat nem találtam, amihez mindenem nem volt.

Nos így jött a joghurtos mézes pakolás némi citrommal. A leírása nagyon tetszett, mert pont olyan problémákra alkalmas, amire gyógyírt kerestem. Gyorsan össze is kutyultam a masszát majd felkentem. Azon kívül, hogy furcsa illata volt, csak az volt érdekesebb, ahogyan a fürdőszobából a kanapéig eljutottam. Mivel ez a massza folyékonyabb, mint egy tubusból kinyomott pakolás, ezért azonnal elindult lefelé az arcomról. Azonnal körberaktam a nyakamat papírtörlővel előke gyanánt és reménykedtem benne, hogy találok egy olyan pozíciót, amiben magamon tudom tartani a megadott ideig. Nos több-kevesebb sikerrel és a végére némi hátfájással és zsibbadt testrészekkel, de sikerült. A végeredménytől őszintén szólva többet vártam, mert nem igazán láttam változást, de próbálkozásnak jó volt.

Összességébe véve, ha rátalál az ember a neki legmegfelelőbb receptre, akkor van értelme próbálkozni ilyenekkel, de néha egyszerűbb és tuti lakástűz mentes, ha megvesszük a boltban.

Oldalak

Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.