Vélemény, az Élet gyilkosa

Az elmúlt években felfigyeltem rá, hogy az emberek többsége szinte el sem tudja képzelni az életét a véleményei nélkül. Ragaszkodnak hozzájuk, annak dacára, hogy már oly sokszor döntötte romokba életüket.

Jónéhány vendégem, akinek a segítségére lehettem gondolati, érzelmi válságaik rendbetételében, ugyanígy volt ezzel. Mindaddig, amíg meg nem értették, hogy véleményeik több helyzetben ártanak nekik, mint ahányban a segítségükre vannak, lehetőségektől, jó megtapasztalásoktól esnek el.Igen tudom, már a fülemben is cseng az olvasó gondolata: “a  médiától kezdve a szavazófülkén át a napi eseményekig, mindenhol a véleményünkre és az állásfoglalásunkra kíváncsi a világ”. Nos, ez az igazság egy lehetséges arca. Elfogadom. Mégis azt mondom, hogy a vagy-vagy téveszméjében élünk.A világ színes, nem pedig fekete és fehér.

Mi tesszük színtelenné gondolkodásmódunkkal. Tapasztalatom szerint nincs ez másképp az emberi illetve a párkapcsolataink területén sem. Gondoljunk csak bele, milyen “döntési” mechanizmuson megy át újra és újra a párkapcsolatunk?
Volt már egy korábbi megtapasztalás, tele téves megítélésekkel, majd az objektivitás teljes hiányával, egy szubjektív vélemény-kövületet hozunk létre. Ezt görgetjük magunk előtt amikor állításunk szerint “nyitottan” belépünk egy új kapcsolatba.

Oldalak

Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.
Fashion&Beauty
Rihanna ismét elképesztő külsővel jelent meg: a barbadosi énekesnő nemrég a Fenty és a Puma közös eseményén tette tiszteletét, ahol mindenki megcsodálhatta vadonatúj frizuráját.