Agymenő blog - Horror Barbie

Toddlers and Tiaras... Nézem a Youtube-on és elönt a méreg. Nem futok tiszteletköröket, azonnal a gondolat lényegét szeretném leírni, mégha egyeseknek nem is tetszik.

Tehát, ha van törvény, ami az állatokat védi, ha az állatkínzás bűncselekmény, az állatviadalok szintén, akkor ezek a gyermekszépségversenyek miért nem számítnak ugyanolyan bűnnek???

Ezek a gyerekek pont úgy egy-két emberre vannak bízva, mint a kutyák, macskák. Kiszolgáltatottak egy megborult elméjű szülőnek, nem képesek önmagukat, önnön védelmüket ellátni és puszta szeretetből (néha azért nem kis nyomásra is) tesznek meg dolgokat, amik nekik alapvetően nem jók! Nemes egyszerűséggel betiltanám az ilyen szépségversenyeket, mert semmivel sem tartom különbnek az állatviadaloknál, ráadásul pénznyeremény van, így simán megáll a haszonszerzés, de a gyermekmunkát sem vetném el, mint ötletet.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Miért? Már 6 hónapos kortól lehet indítani a babákat és persze követelmények is vannak. Van aki barnító szalonban, van aki autósműhelyben fújatja a gyerekét barnára. 4-5 éves kislányok fogait fehérítik (idősebb fogváltósoknál műfogsort kapnak), műkörmöt ragasztanak nekik, póthajat tesznek fel, miközben törpe prostiként riszáltatják őket a színpadon. Aztán ezekből lesznek a rémhírek: anyuka botoxozza a 9 éves kislányt, szoliztatja...stb. Ezek a gyerekek naponta dolgoznak meg a szülő vágyaiért, méghozzá keményen. Nem tudom, hogy a gyárakban dolgozókat, vagy ezeket a gyerekeket sajnáljam jobban...

Ez a műsor ugyan az USA versenyzőit mutatja, de Európában, sőt Magyarországon is vannak ilyenek, semmiben sem különb szülőkkel. És itt nem csak az anya a hibás, hanem apuka is. Van aki kifejezetten támogatja ezt az eszetlen, romboló hülyeséget, míg egyesek eltűrik és pénzelik, hiszen ezek dollár tízezreket emésztenek fel. Apa simán hagyja, hogy a kislányát mini kurvára alakítsák, ahelyett, hogy tenne valamit. Aztán, ha nem nyernek, a kudarcot láthatóan nyomja a szülő a gyerekre, mintha bármi köze lenne ehhez.

Egy gyerek, az gyerek. Nem feladata a szépség, sem anyuka elbukott álmainak megvalósítása. Hogy képet kapjak, sok ország sok filmjét néztem meg, és a konkluzió ugyanaz: nem láttam igényes, vagy szép külsejű anyukákat ezeken a versenyeken, sőt nézőt sem. Elhízott, beteg lelkű, nőnemű disznók ordibálnak a kicsinyeikkel. Aztán van a zsűri (mint viadalokon a szervezők), meg vannak a szülők... Slussz, ennyi a nézősereg. Tehát aki ebben nincs benne, az vagy nem kíváncsi erre, vagy lehet, hogy ennyire elítéli? Nem csodálkoznék.

Ez a kínzás magasiskolája. A fájdalom, amit a szépségért el kell viselniük, a túlfegyelmezett életük, az égető műszempillák, műkörmök, barnítók...stb lassan emésztik fel a gyermeket. És hol a lelkük? Nem hinném, hogy egészséges felnőtt képes kinőni egy ilyen kezdetből. Még Britney Sprears sem tudott normális maradni, gyűlölete a szülei iránt fel-felcsap. Nem lehet, hogy mélyen ebből táplálkozik? És mi van azokkal, akik aztán semmire sem viszik a médiában és átlagos életet élnek? A többség képtelen feldolgozni, hiszen ezeket a gyerekeket kiközösítik már az iskolában is. Később már nem szépek (sokuk gyerekként sem az), nem tolja őket senki, de már a saját személyiségük miatt nem tudnak beilleszkedni a társadalomba. Kudarcnak tűnhet ez a fajta mellőzöttség, amit a normális élet jelent. Sosem fogom megérteni, hogy egy szülő hogyan kínozhatja a gyerekét ilyen módokon? Emellett váltig állatják, hogy a gyerek is ezt akarja... Nos, még a jól összevágott videók sem ezt mutatják. Sőt, egy 7 hónapos gyerek hogy is akarhatná ezt??? Ezeket a piciket ki védi meg?

Sokat foglalkozunk a rosszul tartott kutyákkal, macskákkal, lovakkal, egerekkel... De ki foglalkozik az idomított, testileg és lelkileg látványosan kínzott, kizsákmányolt gyermekekkel? Törpe prostik helyett hívjuk őket élő babáknak, de mindenki tudja a lelke mélyén, hogy szenvedő kisembereket látunk. Erre nem emelik szavukat az emberek. Talán a szépség ilyen megtévesztő? A színpad változtat a hozzáálláson? Esetleg a jól bevált: "más kölyke" felfogás? Talán sosem tudom meg... De amikor ezt látom, kedvem lenne odarohanni, leszedni a gyereket a színpadról és elszelelni vele. Nem eszköznek születtek... Ne is legyenek azok! Lassan meghallhatná a világ a kis szemeikből ordító igazságot...

Oldalak

Fashion&Beauty
Áprilisban debütál a Daalarna új kollekciója, amely olyan menyasszonyoknak készült, akik egy igazán egyedi és szemkápráztató ruhában szeretnék kimondani a boldogító igent.
Lifestyle
A Vízöntő élete rövidesen jóra fordul. Napi horoszkóp!
Utazás
A többség ki akarja majd használni a húsvéti hosszú hétvégén kínálkozó jó időt, és biztosan útra fog kelni. Azonban van néhány dolog, amire figyelni kell a közlekedésben!