Zöldséges tofunyársak
A nyár egyik legfantasztikusabb programja, amikor összeül a család és együtt sütögetnek a kertben. Hogy ne csak az élmény, de a menü is felejthetetlen maradjon, érdemes megkóstolni a finom és egészséges zöldséges tofunyársakat.
Hozzávalók
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis darab gyömbér
- olívaolaj
- 8 evőkanál világos szójaszósz
- 40 dkg tofu
- 1 bögre rizs
- 35 dkg cukkini
- 1 csokor zöldhagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- só
- bors
Elkészítés
Törjük össze a fokhagymát, és keverjük össze a lereszelt gyömbérrel és az olajjal. Adjunk hozzá még 4 kanál szójaszószt, majd enyhén sózzuk és borsozzuk meg. Utána a tofut vágjuk kockákra, és a kész pácban hagyjuk állni 2 órán keresztül. Közben főzzük meg a rizst sós vízben. A főzés ideje alatt vegyük elő a megtisztított zöldségeket, és daraboljuk fel körülbelül ugyan akkora kockákra, mint amekkorára a tofut. Amint letelt a 2 óra, a tofut és a zöldségeket húzzuk felváltva a nyársra, és grillezzük meg őket. Tálaláskor riszt adunk mellé, és rácsepegtetünk a maradék szójaszószból.
Hazánkban nem szokványos étel a tofu, de ha elnyerte a tetszésedet, készítsd el a finom tofugolyókat is!