A tökéletes rakott krumpli - Ahogy édesanyáinktól tanultuk

A rakott krumpli kiadós, könnyen elkészíthető, és viszonylag olcsó étel. Akár előző nap a sütés fázisáig teljesen előkészíthető. Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók

  • ​vaj (a tepsi kikenéséhez)
  • 1100 g burgonya
  • 550 ml tejföl (20% zsírtalmú)
  • 6 db tojás
  • 200 g kolbász
  • 100 g trappista sajt

Elkészítés

A​ burgonyát meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A forrásban lévő, enyhén sós vízben körülbelül 15 perc alatt előfőzzük a burgonyát, majd egy szűrőben hagyjuk lecsurogni. Közben szintén nagyjából 15 perc alatt a tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel lemossuk, a héját eltávolítjuk, és ezt is felkarikázzuk. A kolbászt is felszeleteljük, valamint a tejfölt nagyon enyhén besózzuk, és kikeverjük. Kivajazunk egy kb 17x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit és abba rétegezzük a hozzávalókat. Először egy réteg krumpli, majd tojás, kolbász, végül enyhén sózott tejföl. Újra krumpli, tojás, kolbász, és a tejföl jön, végül burgonya, vékony tejföl, és reszelt sajt következik. Légkeverés nélkül 45 percig süssük 180 C-on, majd további 20 percet sütjük 200 C-on. Felvágás előtt hagyjuk teljesen kihűlni, azonban újramelegítve fogyasszuk!

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
 

Fotó: rantotthuswokban.bmintbalazs.com

Oldalak

Utazás
Újabb gonosz tréfát űz velünk május: a hét első felében hamisítatlan strandidőt tapasztalhatunk majd, ezután viszont újra megnövekszik a záporok és a zivatarok esélye: megint kaphatjuk elő a gardrób...
Lifestyle
Hiába az óvatosság, pár mosás után neked is elkezdenek fakulni a gyönyörű, színes ruhadarabjaid? Mutatjuk, hol a hiba.
Home&Design
Szereted, ha az otthonodban több stílus, korszak és irányzat keveredik? Akkor ez lesz számodra a tökéletes belsőépítészeti trend.