Rozmaringos kukoricakrémleves - Igazi különlegesség

Külöleges, lágy ízű krémleves a forró nyári napokra.

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 1 konzerv vagy fagyasztott kukorica
  • só, bors, rozmaring
  • kevés petrezselyem
  • 1 dl tej
  • 1 kis pohár tejföl

Elkészítés:
A hagymákat megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy közepes méretű edénybe öntsünk olajat, a hagymákat pirítsuk meg, majd öntsük rá a kukoricát és azt is pirítsuk meg nagy lángon. Ezután öntsük fel vízzel vagy húslével és fűszerezzük. Amikor felforrt, húzzuk félre, majd botmixer segítségével pürésítsük, és tegyük hozzá a tejet és a tejfölt, ismét turmixoljuk, majd rakjuk vissza a tűzhelyre, és hagyjuk összerottyanni. Úgy jó ha kissé sűrűbb, krémleves állagú. Ha elkészült, kevés apróra vágott petrezselyemmel és pirított mandulával szórjuk meg, vagy locsoljunk rá egy kevés tejfölt.

Oldalak

Lifestyle
Remélhetőleg most nem kell akkora tömegre számítani a boltokban, mivel nem hosszú hétvége lesz, és az anyák napja miatt is még lesz időnk bevásárolni.
Sztárok
A tavaly hatalmas sikert aratott, telt házas arénakoncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét az MVM Dome színpadán kápráztatja el közönségét.
Lifestyle
A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem szakértői – írja az MTI az intézmény közleménye alapján.