Recept

Ősszel is folytatódhat a befőzés - Így készül a házi fügelekvár

A füge az ősz egyik első hírnöke - amellett, hogy salátákba, húsok mellé vagy csak úgy magában is isteni, befőzve is elképesztően izgalmas. A házi fügelekvár tökéletes reggeli friss péksütemény mellé.

Házi fügelekvár

Házi fügelekvár - ősszel is folytatódhat a befőzés

Hozzávalók:

  • 500 g friss füge
  • 200 g cukor (lehet nád-, vagy kókuszvirágcukor is)
  • 180 ml víz
  • 20 ml vörösbor
  • 1 citrom leve
  • 1 ek fahéj
  • 1 vaníliarúd kikapart magja

Elkészítés:

  1. A megmosott fügéket megszabadítjuk a végeiktől, felnegyedeljük, majd egy lábosban hideg vízzel felöntjük.
  2. Fűszerezzük fahéjjal, vaníliával, adjunk hozzá egy löttyintésnyi vörösbort.
  3. Ha felforrt, adjuk hozzá a cukrot, majd kavargassuk folyamatosan, nehogy leégjen.
  4. Ha a gyümölcs kellőképpen megpuhult, adjuk hozzá a citromlevet. Amennyiben nem darabos, inkább homogénebb állagot szeretnénk, botmixerrel keverhetünk rajta egy kicsit.
  5. Az elkészült lekvárt előre kifőzött üvegekbe öntsük, majd fejjel lefele fordítva hagyjuk hűlni.
Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Nem is kérdés, hogy a konyha egy izgalmas helyszín a házban, főleg, ha sokat főzünk. A finom illatok mellett azonban egy idő után megjelennek a kellemetlen szagok.
Lifestyle
A Nokia 3210-es igazi kultikus telefon volt anno. Ha nem is volt ott a zsebedben, biztosan akadt egy ismerősöd, akinek igen.
Utazás
A Föld tele van gyönyörű városokkal, falvakkal, völgyekkel, várakkal, vizekkel és sziklákkal, - de vajon melyik ország mondhatja magáról, hogy a legcsodálatosabb a világon?